Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

3 grafikte dolar kurunun seyri

15 Ekim 2018, 14:16 - -

Dolar kuru 10 Ağustos’ta 7,23 seviyesindeki zirveden başladığı gerileme ile düşüş trendinde… 5,8179’a gerileyen dolar kurunda satış baskısı sürüyor.

Dolar/TL kurunda 10 Ağustos’ta başlayan gerileme alçalan bir trendde devam ediyor. Son 2 aydır düşüş trendi söz konusu. 7,23 zirvesinden bu yana dolar/TL 5,8179 seviyesine gerileyerek yüzde 19,53 oranında geriledi. Teknik göstergelerde satış eğilimi hakim.
Kurda 6-6.10 direnci yukarı doğru aşılmadıkça satış baskısı devam edebilir.

Diğer yandan fiyat hareketlerindeki oynaklık yatırım kararlarında ve portföy tercihlerinde kilit nokta haline gelirken, yatırımcıların tercihlerinde belirleyici bir değişken olarak öne çıkıyor. Döviz kurunun bulunduğu seviye kadar kurun oynaklığı ve diğer piyasalarla olan etkileşimi de oldukça önemli. 

Dolar kurunun tarihsel seyri ve oynaklığı incelendiğinde 2018’in Temmuz ayından bu yana tarihsel seyri içerisinde en oynak dönemlerinden birinin yaşandığını görüyoruz.

DOLAR/TL KURUNUN SEANSLIK FİYAT SEYRİ

Kısa vadede düşüş eğiliminin sürdüğü gözleniyor. Teknik göstergelerden RSI’da da aşağı yönlü seyir dikkat çekiyor.

DOLAR/TL KURUNUN HAFTALIK FİYAT SEYRİ

Haftalık bazda dolar/TL kurunun grafiği incelendiğinde 8 haftalık bir alçalan trend hareketi olduğunu görüyoruz. Bu trend yukarı doğru kırılmadıkça dolar/TL’de alçalan trend sürebilir.

DOLAR/TL KURUNUN AYLIK FİYAT SEYRİ

 

Dolar/TL grafiğinin uzun vadeli aylık seyrine baktığımızda son iki aydır düşüşün yaşandığını görüyoruz. Ekim ayının düşüşle tamamlanması, kasımda da ivme kaybını getirebilir.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)