Bay Analiz [email protected] Bay Analiz

3. dalga analizi

08 Mayıs 2017, 10:02 - -

Bir önceki analizimde eğitim ve öğretimin can alıcı öneminden kısaca bahsetmiştim. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu İtalya ziyaretimde Floransa'nın tarihini incelediğimde bir kere daha idrak etmiş oldum. Sizlerle bu tarihi ziyaret sırasında edindiğim önemli bilgileri kısaca paylaşmak istiyorum. Floransa'nın tarihini incelediğimizde karşımıza direkt olarak Medici Ailesi çıkıyor.13. ve 17.yüzyıllar arasında Floransa'da yaşamış olan bu aile 4 papa, çok sayıda hükümdar ve daha sonra evlilik yoluyla Fransız Kraliyet ailesinin mensuplarını yetiştirmiş ve İtalya Rönesansı’nı kökünden etkilemiştir. Aile büyük servetini ilk olarak tekstilden kazanmış.

Sonrasında ise şu anda kullanılan Bankacılık Sisteminin temellerini atmış. Papa ile olan ilişkileri sayesinde ekonomi üzerinde etkili bir güç sağlanmış. İlerleyen yıllarda Medici bankası dönemin en büyük, başarılı ve saygın bankalarından biri olmuş.Aile İtalya başta olmak üzere Avrupa'da önemli bir politik güç elde etmiş.Ünlü tarihçiler Medici bankasının tüm dünyada dönemin en zengin kuruluşu olduğunu ifade etmektedirler.

Medici İtalyanca (ilaç-tıp) anlamına gelmektedir. Dünyada tıbbın ilk temellerini atan ve bu konuda yapılan araştırmalara destek veren yine bu ailedir. Mor rengi ilk olarak bu aile tarafından keşf edilmiştir. Aile ile ilgili en eski kayıt 1230 senesine ait.  Yükseliş ise 14yy'da özellikle evlilikler yoluyla ve bankacılık sayesinde iyi ilişkiler kurarak doruk noktasına doğru ilerlemiştir. Cosimo de Medici döneminde sanatçılara çok fazla destek oldu.Cosimo Platon'dan çok etkilendiği için Platon akademisini kurdu. Bu dönemde 12 yaşına gelen her çocuk okuma yazma biliyordu. Bu bilgiyi duyduğumda gerçekten ağzım açık kalmıştı.1200’lü senelerde okuma yazma zorunluluğu getirilmesi 21. yüzyılda hala kız çocukları okusun mu okumasın mı tartışmalarının içinin ne kadar boş olduğunun bir kanıtıdır. İlk üniversite yine bu dönemde bu şehirde kuruldu. Şu anda aynı üniversite dünyada hukuk üzerine 1 numara olarak gösterilmektedir.

Cosimo döneminde dünyanın en büyük kütüphanesi kuruldu.100 yıl sonra kurulan Vatikan kütüphanesine örnek oldu. Bu kütüphane sonrasında kitap okumayı yaygınlaştırmak için halka bağışlandı. Cosimo'nun torunu Lorenzo zamanında Floransa altın çağını yaşadı. Kurduğu sanat okulu sayesinde birçok sanatçı yetişti. Leonardo, Michelangelo, Boticelli gibi ünlü sanatçılara destek oldu.

Lorenzo'nun ölümünden sonra 400 yıl süren tam bir kargaşa dönemi yaşandı. Bir dönem Floransa'dan kovulan Mediciler 1530 yılında geri döndüklerinde saraylarının karşısına Palazzo Vecchio Signoria meydanına  amacı düşmana göz dağı vermek olan Medusa heykeli ile birlikte onlarca heykel diktiler. Bu meydanda bulunan heykelleri ben gördüğümde etkilendiğime göre o dönem halk kim bilir nasıl tepki vermiştir? Heykel elinde klasik bir medusa başı tutan Perseus'tur ve heykeltraş Cellini'nin eseridir. Bu heykeller halkı baskı altında tutmakta ve korkutmakta kullanıldı. Halk ise buna karşılık aynı meydana Golyat adında tek gözlü bir devi kimse öldüremezken sapanla tek bir atışta öldüren Hz.Davut'un heykelini koydu. Meydanda yaşanan bu atışma sanki bir santranç oyununu çağrıştırırken heykele Mediciler tarafından dokunulmaması demokrasinin o yüzyıllarda ne kadar ileri boyutta olduğunun bir göstergesi olarak beni en çok etkileyen sahnelerden biri oldu.

Leonardo da Vinci 7 sene kadar Lorenzo'nun emrinde ve korumasında çalışmıştır. Sanat eserlerinin yanı sıra savaş aletlerinin yapımını ve tasarlanmasını da üstlenmiştir. Ünlü heykeltraş Michelangelo ise 4 yıl Lorenzo himayesinde Medici sarayında yaşamıştır. Mimari alanda da özellikle Floransa'da birçok eser yaptırmıştır. Ünlü kaşif Amerigo Vespucci ve Galileo Galilei de ailenin himayesinde olmuştur. Eğitim ve öğretimin en üst düzeyde olduğu Floransa şehri tarihte Avrupa'nın başkentliğini yapmış, Rönesans'ın doğmasına ve başarılı olmasına sebep olmuştur. 14.yüzyılda Matematiğin bu denli ilerlemesi Floransa'nın eğitime verdiği önem sayesinde olmuştur. Pi sayısından tutun da olağanüstü orana kadar tüm matematiksel kavramlar bu yüzyılda keşfedilmeye başlanmış heykeltraşlık dahil birçok sanatsal eserde kullanılmıştır. Eğitim ve öğretim gerçekten oldukça önemli. Eğitimin ve öğrenimin yaşı olduğuna da inanmıyorum.İnsan her fırsatta okumalı ve bilgi sahibi olmalı diye düşünüyorum.

PİYASALAR NORMAL TRENDİNE GERİ DÖNÜYOR

İnsan vücudu ile piyasalar arasında büyük benzerlikler bulunmaktadır. Örneğin hasta olduğumuz zaman ilaç alırız. Ancak ne kadar ilaç alsak da bazı durumlarda özellikle de akşamları ateş bir miktar geri çekildikten sonra tekrar kısa zamanda yükselmektedir. Piyasalarda da örneğin düşüş trendlerinde ara ara olumlu haberler gelse de piyasanın yukarı doğru sınırlı tepkisel hareketler gösterdikten sonra tekrar aşağı sürüklendiğine şahit oluruz. Ya da tam tersi yükseliş trendlerinde olumsuz haberlere kısa vadeli satışlarla cevap verdiğini sonrasında yükselişin tüm hızıyla devam ettiğini görürüz. Tıpkı hasta olduğumuzda aldığımız ilaçların geçici etkisi gibi. Sonrasında vücut yavaş yavaş kendini nasıl toparlamaya başlarsa piyasalarda krizlerin yada balonların ardından nekahat dönemine girer ve sonrasında normal yaşantımıza nasıl dönüyorsak piyasalarda normal trendine geri dönmektedir.Tıpkı bugünlerde yaşadığımız trendin yapısında yer alan gerçekler gibi.

Trend her zaman gideceği yönü kendi belirler. Trend içerisinde gelen haberler trendin sona ermesini engelleyemez. Bizim en büyük görevimiz trendin yönünü belirlemeye çalışmaktır. Trendin ana yönünü belirledikten sonra sektör ve hisse seçimi yapmak işin en kolay kısmıdır. Trend belirleyebilmek içinde sürekli çalışmak, okumak. analiz yeteneğini artırmak, konusunda uzman kişilerden dersler almak, yapılan dersleri eve gelince defterin içerisinde bırakmamak, uygulamalarla günümüzde benzer örnekleri araştırmak, iyi yönetilmediğine inandığınız şirketlerden uzak durmak, ilerde satın alınabilecek beklentilere sahip şirketleri tespit etmeye çalışmaktır. 12. yüzyılda küçük bir Cumhuriyet olan Floransa'da insanların sloganı neymiş biliyor musunuz?  Çok çalışmak ve merhametli olmak.

Piyasalara dönecek olursak 95 bin  seviyelerinden gelen satışlarla birlikte patinaj çeken seansların çoğalacağı kar realizasyonlu günlerin sıklıkla yaşanacağı ancak ana trendin bozulmayacağı bir döneme girmiş bulunduğumuzu belirtmek isterim. Çok hızlı dik açılı bir çıkışın ardından beklentilerin bu seviyeleri daha da yukarı taşıyacak güçte olmaması sebebiyle yatırımcıların topa basıp etrafına bakacağı bir döneme doğru yelken açtık. Daha çok hisse bazlı hareketlerin yaşanacağı bu dönem yatırımcıları bir miktar yoracaktır.

Analiz yapacağımız grafiklere geçmeden önce tüm banka hisselerinin grafiklerini incelemenizi tavsiye ederim. Bir kısmında yükseliş kanallarının aşağı kırıldığını bir kısmında kırılmak üzere olduğunu büyük bir çoğunluğunda ise orta ve uzun vadeli macd göstergesinin yukarıdan yönünü aşağı çevirdiğini göreceksiniz.Geçtiğimiz analizde de vurgulamaya çalıştığım Garanti Bankası’nda oluşan yükselen kanalın aşağı kırılması, VİOP’ta üçüncü dalga içerisinde yaşanan çıkışlarda uyumsuzluklar yaşanması ve tipik bir beşinci dalga görüntüsü vermesi piyasanın zayıflamasına yol açan faktörlerin başında gelmekteydi.

Peki, siz sormadan ben, “Trend bitti mi?” sorusunu cevaplamak istiyorum. Hayır! Tabi ki bitmedi. Henüz 3.dalga çıkışının bittiğine dair bir sinyalin gelmediğini vurgulamak isterim. Ancak yine de mevcut hareketler içerisinde kar realizasyonunu getirecek bazı ipuçlarının oluştuğuna gerek banka hisselerinde gerekse de VİOP grafiklerinde şahit olmaktayız. Peki bundan sonra kar realizasyonu nasıl bir döngü içerisinde ilerleyecek? Eğer 3.dalganın beş dalga halinde sona erdiğini düşünüyorsak bu evreden sonra geri çekilme 3 dalga (abc) şeklinde gelişecektir. Bu seviyelerden kar realizasyonu yapan yatırımcılar geri çekilmelerde önemli destek seviyelerini kullanarak tekrardan piyasaya katılımcı olmaya çalışacaktır. Fakat üçüncü dalgalar çok sert dalgalar ve inatçı olduğundan iyi hesaplanamazsa çıkış bitti diyenler için hiç beklemedikleri bir günde tekrar yukarı doğru atağa geçerek kabus dolu günleri beraberinde getirebilir. Bu tür hareketlerin geçmişte çok fazla örneği bulunmaktadır. Tam 3.dalga bitti dersiniz yukarı doğru uzatması başlar ve insanları keklik gibi avlarlar.Bu yüzden şu iki yöntemden bir tanesi yatırımcılar tarafından tercih edilirse ruh sağlığı açısından faydalı olabilir.

1.3.dalga sona erene kadar belirli seviyelere stop koyarak bu dalganın içerisinde yatırımlarıma devam ederim. Sistemsel olarak belirlediğim indikatörler satış sinyali verene kadar trenin içerisinde kalmaya çalışırım. Sistemlerim tersine dönmeye başladığında bir miktar karımdan feragat ederek trenden inerim.

2.Ben üçü beşi bilmem düşük maliyetli yatırımlarım var zaten çok kardayım pozisyonumun yarısını azaltırım geri çekilirse desteklerden tekrar giriş yaparım, yukarı kaçarsa zaten diğer yarısı ile yoluma devam ederim mantığı ile hareket edilebilir. Bu işte profesyonel olan analistler her dalgayı yakalamayı hedefler. Neden? İnsanoğlunun o hırsı var ya o hırsı!! Oysa Elliot usta ne diyor biliyor musunuz? Sadece 3.dalgaların içerisinde yer alın diğer dalgalarla bırakın hammallar uğraşsın. 3.dalgalar size yeterde artar bile. Yanlış mı söylüyor? Çok doğru ama insanoğlu işte her dalgayı bileyim her dalgayı tespit edeyim derdinde. Endeks gelmiş 73 binlerden 93 binlere bu seviyeden yatırım yapmayı düşünen yatırımcılara neden bu seviyelerden  yatırım yapmayı düşünüyorsun diye sorduğumda 120 bin olacakmış cevabını veriyor. Peki, “Sen 73 binlerde neredeydin kardeşim?” diye sormazlar mı? Hadi 73 binlerde uyanamadın 80 binler, orada da olmadı 85 binlerde nerelerdeydin? Sonra 93 binlerden yatırım yaptın trend sona erdi geri çekilmeye başladı yandım Allah diye veryansın edip zararına satışlar.Sonra borsa kumarhane.At çamuru izi kalsın. 

Neyse daha fazla sinirlenmeden analizimize geri dönelim. Bu hafta analizime VİOP takası ile başlamak istiyorum. Sonrasında bir değişiklik yaparak BİST grafiğini analiz etmek istedim. VİOP pozisyonlarında değişen bir şey yok. Yabancı kurumların Aralık ayının başından itibaren pozisyonlarını koruduklarını görmektesiniz. Trendin değişebilmesi için bu tabloda da pozisyonların değişmesi gerekmektedir. 

Aynı şekilde aşağıdaki tabloda yurtdışında yerleşik kişilerin portföyünde hisse senedi ve iç borçlanma senetleri ile ilgili değişiklikleri görmektesiniz. Geçtiğimiz hafta yabancıların 129.4 milyon dolarlık hisse pozisyonlarını artırdıklarını gözlemledik.

 

Nisan ayında yabancı yatırımcılar toplamda net olarak 294 milyon dolarlık alım gerçekleştirdiler. Bu alımlarda hisse bazında en yüksek oranlı olanlar Halkbankası 87.1 mn dolar,THY 82.7 mn dolar, İşbankasıC 31.5 mn dolar,Sabancı Holding 22.7 mn.dolar,Akbank 21.7 mn dolar.Satışlarda ise Vakıfbank 22.7 mn,dolar Emlak Konut 22 mn dolar, Turkcell 14.5 mn dolar olarak göze çarpmaktadır.

Yabancı pozisyonlarını da gözden geçirdikten sonra teknik detaylar nelere işaret ediyor kapsamlı olarak hep birlikte analiz edelim. Bu hafta analiz yaparken BİST grafiklerini kullanmak istedim. Önce uzun vadeli grafiklerle başlamak istiyorum.

BİST UZUN

2013 ve 2015 tarihlerinde oluşan ikili tepe ile birlikte yavaş yavaş gelişen üçgen formasyonunun (turuncu) geçen ay yukarı doğru kırıldığına şahit olduk. 89.500 lerden geçen üst bantın artık destek konumunu üstleneceğini vurgulamak isterim. Bu üçgenin içerisine tekrar girmeyi hiç olumlu karşılamam. Bu formasyonun üzerinde kalındığı sürece yukarı doğru kanal direncine doğru hareketler yaşanması muhtemel olacaktır.Piyasada son zamanlarda dile getirilen 120 bin hedefi bu formasyonun hedefleri ile birebir uyuşmaktadır. Hemen aşağıda ikinci bir çalışmamda 120 bin hedefinin tekrar karşımıza çıktığını göreceksiniz.

BİST GRAFİK

Yukarıdaki grafiğimize baktığınızda ilk etapta çizgilerin fazlalığından dolayı kafanız karışabilir. Ancak hiç canınızı sıkmayın madde madde  grafiğin içerisini sizlere özetleyeceğim.

1.Öncelikle 3.dalga içerisinde hareket etme isteğinin devam ettiğini görebiliyoruz. Tekrar etmem gerekirse 3.dalgalar çok inatçı ve kuvvetli dalgalardır. Tam zayıflıyor satış gelecek diye düşünürken paldır küldür yukarı doğru sıçramalar yapar. Tıpkı cuma günü ikinci seansta yaşananlar gibi.Üçüncü dalgalarda en doğru hareket tarzı ekranları kapatıp uzaklaşmak ve akşamları grafiklere göz atarak bu dalgayı takip etmek ve dalganın içerisinde yer almaktır.Üçüncü çıkış dalgaları bildiğiniz gibi 5 dalgadan oluşmakta ve birde bazı zamanlarda uzatma dalgası yapmaktadır.6 Nisan tarihinde başlayan çıkışın indikatörler üzerinde bazı uyumsuzluklar yarattığına  şahit olduk.Bu yüzden acaba üçüncü dalga içerisinde beşinci dalga yönünde mi hareket ediyoruz sorusu gündeme geldi.Evet bu ihtimal dahilinde ancak yinede önümüzdeki günlerde uyumsuzlukların bozulup 3.dalganın devamı söz konusu olabilir olasılığı aklınızdan çıkmamalıdır. Geçmişte yaşanan hareketleri hatırlayarak önümüzdeki günlerde Cuma günü yaşanan hareketlerin benzerliğinde kimsenin beklemediği zamanlarda yukarı yönlü volatil çok  fazla hareket görebileceğimizi hatırlatmak istiyorum.

2.Yeşil çizgiler neyi ifade ediyor? Yeşil çizgiler geçmişte yaşanan tepe noktaları baz alınarak önümüzdeki günler yükselişin devam etmesi durumunda karşımıza çıkabilecek muhtemel ara dirençleri göstermektedir. Bunlardan ilkine geçtiğimiz günlerde çarptığımızda sonrasında nasıl bir kar realizasyonu geldiğini grafikte görebilirsiniz. Bu direnç bölgesi aşıldığı taktirde 101.000 seviyesine denk gelen diğer direnç bölgesini ve sonrasında 110.000 lerden geçen bir başka direnç bölgesini grafikte göstermeye çalıştım.Tabiki bu değerler her gün yukarı yönlü revize edilmelidir.

3.1.ana dalga olarak etiketlediğim dalganın tepesine paralel çektiğimizde geçen direnç bölgesinin 3 kere denediğini ve 4.sünde yukarı doğru kırıldığını görmektesiniz. Şimdi artık bu seviyeden geçen bölgenin çok güçlü bir destek bölgesi olması gerekmektedir.92.200 lerden geçen bu destek bölgesini önemsiyorum.Bu seviyelerde alıcıların çok güçlü olacağını düşünüyorum.

4.113.700 hedef bölgesi nasıl bulundu? Bu direnç seviyesi oldukça önemli. Bu seviyeye 2013 tepesi ve 2014 dibi sayesinde ulaşmaktayız. Bu önemli seviyenin her zaman bir kenara not edilmesi gerekmektedir. Peki bu seviyenin üzerinde uzun vadeli geniş perspektifte başka hedefler varmı? Evet var.146.000 ve 200.000 hedefleri. Ancak şimdilik bu hedefler hakkında çok fazla açıklamada bulunup kafalarınızı karıştırmak istemiyorum. Siz yinede bu değerleri aklınızın bir köşesine yazın. Çünkü dolartl grafiklerinde aynı yöntemle belirlediğimiz bu hedeflerin hepsine fiyatların ulaşabildiğine şahit olduk.

5.Ana 1.dalga ve 2.dalgayı etiketleyebildiğimize göre 3.dalga hedefleri hakkında rahatlıkla hedefler belirleyebiliyoruz. Bu hedeflerden bir tanesi(mor) olan 90 binlerde bir süre endeksin nasıl patinaj yaptığını grafikte görebilirsiniz. Bir sonraki hedef seviyesi 101.500’lerden geçmektedir.Dolaysıyla 100 bin psikolojik direnciyle 101.500 hedefi arasında büyük bir mücadele olacağı akıllara not edilmelidir. Bundan sonraki 3.dalga hedefinin 120.000 seviyesinden geçtiğini görmektesiniz.Son günlerde 120 binlerin neden moda olduğunu sanırım şimdi daha iyi anlıyorsunuzdur.

6.22 Mayıs 2013 tarihinde yaşanan 93 bin zirvesinin son günlerde yaşanan kar realizasyonlarında endekse destek olmaya devam ettiğini açıkça görebiliyoruz. Bu kalenin savunulması da oldukça önemlidir.

BİST GRAFİK 

Birde farklı açıdan olayı analiz etmeye çalışalım. Bu seviyelerden çeşitli sebeplerden dolayı endeksin daha yukarı hareket etmesini beklemiyorum diyenler hangi teknik detayları takip etmeli ve hangi seviyelerde piyasada katılımcı olmaya çalışmalıdır.3.dalganın sona erdiğini varsayarsak ki mevcut pozisyonlardan dolayı hiç kolay olmayacağını düşünüyorum, abc şeklinde aşağı doğru kar realizasyonu dalgası olan 4.dalga gelişecektir.İlk olarak kısa vadeli düşünen yatırımcılar için 92.300 desteği oldukça önemli bir seviyedir. Yukarıdaki çıkış kanalının aşağı kırılması halinde realizasyon devam edecektir. Bu kanal kırılırken volatil çok yüksek montanlı hareketlere şahit olacağız. Alıcılar ile satıcıların yoğun kavgasının yaşanacağı bir bölge olacaktır. Kırıldığı taktirde ilk olarak 90 bin seviyesi çok güçlü bir destek seviyesi olarak karşımıza çıkacaktır.Bu seviyenin altında ise 86.500 bölgesi bulunmaktadır.4.dalga hedefi bu iki destek seviyesinden bir tanesi olmaya adaydır.Peki sonrasında ne olacak?Tekrar yukarı doğru 5.dalga gelişecektir.Ancak tekrar vurgulamak istiyorum bunları konuşmak için henüz erken olduğunu düşünüyorum.3.dalga kolay kolay eş boşayabilen bir dalga olmadığı ve geçmişte birçok örneği olduğu için hemen bu dalga bitti demek için erken olduğunu tekrar tekrar hatırlatmak istiyorum.

Tabi ki endeksin bu seviyelerde patinaj yapmasının en büyük sebebi kendisine yeni beklentiler yaratamamasından kaynaklanmaktadır. Dolaysıyle önümüzdeki dönem daha çok hisse bazlı hareketlere sahne olacağını söyleyebiliriz. Bilanço olarak temel bazlı bazı sanayi şirketlerinin oldukça olumlu bilançolar getirdiklerine şahit oluyoruz. Olumlu bilançoya sahip bu şirketlerin yakından takip edilmesini düşüşlerde destek seviyelerinde yatırımcı olunmasını tavsiye edebilirim. Dolar/TL’nin zayıf yönlü seyrini sürdürmesi durumunda finansman giderleri yüzünden esas faliyet karını yansıtamayan şirketlerin bir sonraki bilanço dönemi ile birlikte yavaş yavaş piyasanın genel gidişine ayak uyduracağını hatırlatmak isterim. Doların hızlı yükselişi sırasında çok fazla dayak yiyen bu şirketler en azından doların 4.dalga ilerleyişinde bir miktar nefes alacaklardır diye düşünmekteyim. Esas faaliyet karı yüksek, satışları güçlü ancak finansman giderleri yüzünden zarar eden bu şirket hisselerinin önümüzdeki dönemde bir miktar hareketli olacağını düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde Msci ve Ftse endekslerinde ülkeler ve hisseler bazında yapılan değişiklikler açıklanacak.15 Mayıs gecesi açıklanacak bu değişikler içerisinde Türkiye Borsası ile ilgili de bazı değişiklikler olacak. Ağırlığı artacak ve endekse dahil olacak hisseler arasında Savunma Sanayinde yer alan yıllardır benim de çok beğendiğim bir şirket bulunmaktadır. Onun haricinde büyük bir değişikliğin olacağını tahmin etmiyorum.

GARANTİ BANKASI

Sırada Garanti Bankası analizi var. Çoğunlukla sektörün diğer hisselerinde de teknik anlamda benzer tabloya karşı karşıya olduğumuzdan tek bir grafikle bir kaç kuş vurmayı planladım. Grafiğe uzaktan baktığımızda tipik üçüncü dalga hareketi apaçık gözükmekte. Ana birinci ve ikinci dalgayı etiketlediğimizde üçüncü dalga için muhtemel seviyeleri bulmaya çalışıyoruz. Eskiden ayrı bir program çalıştırıp bu dalgaları hesaplatıyorduk. Çok şükür matriks teknik analiz programı bizi büyük bir dertten kurtarmış oldu. İlk etapta karşımıza 8.62 hedefi çıkmıştı. Bu seviyede git-gellerin çok fazla yaşandığına şahit olduk. Bu seviyenin yukarı kırılması ile birlikte ikinci hedefe doğru ilerlemeye başlayan fiyatlar ikinci hedefe ulaştığında kafasına çekiçle vurulmuş gibi geri çekilmeye başladı.9.80 seviyesinden geçen 3.dalga hedefinin ilk etapta aşılamaması oldukça normal.Hatta bu seviyelerde oluşan çıkış kanalının geçtiğimiz hafta aşağı kırıldığına da şahit olduk. Kanalın alt bandının stop kabul edilmesi gerekiyordu. Ancak panik yok önümüzdeki günler kanal direncine doğru return hareketlerine şahit olacağımızı düşünüyorum. Hatta fiyatların kanalın içerisine tekrar sokulmaya çalışıldığını görürsekte çok şaşırmam. Bu denemeler yaşansa bile ben bu sıçramaların kısa vadede satış fırsatı olarak değerlendirileceğini düşünmekteyim. Üçüncü dalga kanalının (turuncu) çok ama çok önemli olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde 3.dalga yukarı doğru devam edecekse bu kanalın aşağı doğru kesinlikle kırılmaması gerekiyor. Kırılmaya kalkarsa kesinlikle STOP koyulması gerekiyor. Kar realizasyonlarının sürmesi halinde 9.28 ve 9.12 destekleri mutlaka alıcıların iştahlanmasını sağlayacak seviyeler olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Faruk YURDAGÜL 20 Eylül 2017 17:37

    Triangle d ve e dalgaları impulse 1-2 olarak etiketlenmiş....

  • İlker10 Mayıs 2017 12:09

    Sağol üstad sayende bilgi sahibi oluyoruz teşekkürler Borsagündem

  • on10 Mayıs 2017 10:19

    var mı böyle analiz ? yok tabi kide :) teşekkürler üstad

  • Durmuş10 Mayıs 2017 09:15

    Analistler bu hafta düşüş beklerken borsa dün %1.5 yukarı yapıyor tıpkı bu dalgada bahsettiğiniz gelişmeler yaşanıyor.Bilgi paylaşımlarınız için minnettarız..

  • Ferdi Tayfur08 Mayıs 2017 23:46

    Yazının altındaki yorumları okuma zorunluluğu olmadığı için ben kimseye gıcık olmuyorum….Bazen gülüyorum bazen bir şeyler öğreniyorum…Bazen bir kelime bazen bir ima anlayana çok şey ifade eder.Bu nedenle isteyen istediğini yazsın, gıcık olanlarda yorumları okumayıversinler…

  • Leyla08 Mayıs 2017 22:37

    Şu yazının altına boş boş yorum atanlara sinir oluyorum.Eline klavyeyi alan kendini enstine Zannediyor ya bi uzak durun şu ortamdan

  • Erol08 Mayıs 2017 21:41

    Süperanaliz sen anladın onu

  • vforv08 Mayıs 2017 21:13

    Adamın biri demiş ki; Devir cehalet devri değil okuduğunu anlamayanların devir...

  • Süper bir analiz 08 Mayıs 2017 20:30

    Bir sonra ki yazınızda; Rothschild ve Rockefeller ailelerinin Dünya demokrasisine ve barışına yaptığını katkılara da değinirseniz çok aydınlanacağız.

  • FERHAT CEBİOĞLU08 Mayıs 2017 19:48

    Her satırıyla şahane bir yazı ve yorum. Kutluyorum

  • vforv08 Mayıs 2017 17:26

    bide giderken şunu diyeyim .......elliotçu geldi hannımmm...NOT; 5.dalga çok karışık yapıda ve kısa olabiliyor...bazen 3.dalganın tepesini geçemeyebiliyor...

  • vforv08 Mayıs 2017 17:24

    Napacan hocam vinciyi medici....zaman mehter zamanı ver mehteri geç...zorlamayla olmaz bu işler...her küp kapasitesi kadar su alır fazlası taşar...

  • Mete 08 Mayıs 2017 15:21

    Hocam adamsın adam şu işi bize sevdirdin ya sırtın yere gelmez.Artık kimse bizi kandıramıyor analizler sayılar neyi gösteriyorsa oraya yatırım yapıyoruz bin kere Razı olsun yüce yaradan senden

  • Cemal08 Mayıs 2017 14:54

    Hocam, ellerinizden öpüyorum. Allah sizi ve sevdiklerinizi korusun. Çok büyük emek ve zaman gerektiren bu egitici açıklamalar için nekadar yeşekkür etsek azdır. Hocam emin olun bence kalbinizdeki bu aşkı benimgibi bir başkalarınada yaşatıyorsunuz. Sizdeki bu güzellik varken yani kap güzelliginiz varken sizin kalbinizdeki guzellikleri bizim almama ihtimalimiz yok. Seni seviyoruz levet :) hocam Saygılar Cemal

  • Mustafa 08 Mayıs 2017 12:30

    Hey maaşallah yine döktürmüş üstad helal olsun

  • ahmet engin08 Mayıs 2017 11:35

    hişşşşşşt sessiz HAYIRCILAR duymasın okumasın...