Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

2021’de en fazla izlenecek hisseler

31 Aralık 2020, 17:52 - -

2021 yılı tüm yatırım enstrümanlarının kazandıracağı bir yıl olacak. Enflasyonun yüksek seyri nedeni ile hemen tüm enstrümanlarda değerlenmeler görülecek.

Dolar kuru yeniden talep görecek. Döviz portföylerde yer almayı sürdürecek. Altın ve borsa genel bazda yine konuşulacak. Altının onsunda yükselişler yaşanacak. Gram altın yeniden zirveye doğru hareket edecek.

Dolar kurunda her geri çekilme alım fırsatı olarak değerlendirecek. TCMB geri çekilmelerde alım yapacak.

Faizler yüksek seyrini sürdürecek
TCMB, 2020 yılında politika faizini yüzde 17 seviyesine yükseltti. Bu oran yüzde 14,03 olan enflasyona göre reel olarak 3 puanlık bir getiri sunuyor. Bu nedenle faizler yılın ilk çeyreğinde yabancı yatırımcılar için cazip olabilir ve bu da sıcak para girişini sağlayabilir.

Dolar kurunda aşağı kaymalar alım fırsatı
Dolar kurunda aşağı doğru sarkmalar alım fırsatı oluşturuyor. 8,58 zirvesinden gelen satış baskısı devam ediyor. Dolar kurunun 8 aylık ortalaması 7,40 seviyesinde bulunuyor. Bunun altına sarkmalar olabilir. Ancak yıl içerisindeki ağırlıklı hareket alanı bu seviyenin üzerinde oluşacak. 7,40’ın altında oluşabilecek bir hareket döviz mevduatlarının bozulmasına ve yabancı sermaye girişine bağlı olacak. 

2021 yılında hisseler

2021 yılı şirketler açısından kolay bir yıl olmayacak. Hem kur artışı hem de faizlerdeki yükseliş şirketlerin bilançoları üzerinde etkisini hissettirecek. Asgari ücret artışının yansımaları da zam olarak fiyatlar üzerinde görülecek.

2021 yılında ekonomilerin açılması ile birlikte şirket karlılıklarında artışlar görülecek ve bu da fiyatlara olumlu yönde yansıyacak.

Analist listelerinde en fazla önerilen hisseler ve beklentileri ise şöyle:

2021’DE ÖZKAYNAK/SERMAYE ORANI EN YÜKSEK ŞİRKETLER



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (34)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)