Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

2021 enflasyonla mücadele yılı

05 Ocak 2021, 13:10 - -

2021 yılı gerek küresel anlamda gerekse Türkiye’de enflasyonla mücadele yılı olacak.

TÜİK Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre TÜFE aylık bazda beklentilerin üzerinde yüzde 1,25 ve yıllık bazda ise yüzde 14,60 artış kaydetti. ISO ile Markit işbirliği ile yayımlanan Türkiye imalat sanayi PMI endeksi ise Aralık'ta 50,8 değerini aldı. Kasım ayında 51,4 idi. PMI verisinde, eşik değer olarak 50 seviyesi baz alınıyor. 50 seviyesinin üzeri büyüme, altı ise daralma olarak kabul ediliyor. Görünen o ki enflasyon yıl boyunca yüksek seyredecek. Enflasyonla mücadele Türkiye’nin 2021 yılındaki önceliği olacak. 

Katara uygulanan ambargo kalkıyor
Kuveyt Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan ile Katar arasındaki sınırların açıldığını duyurdu. 2017’den bu yana Suudi Arabistan’ın Katar’a kara-deniz ve hava ablukası uyguluyordu. Katar Körfez ülkelerle yeniden işbirliğini kuruyor. Bu gelişme Türkiye ve İran’ı etkileyecektir.

Birexit olumlu etkileyecek
Türkiye açısından Birexit sürecinin tamamlanması olumlu bir gelişme. Bu durum yeni işbirliği fırsatlarının da önünü açacaktır.  

Borsada yükseliş trendi güçlü
Fiyatlara bakıldığında Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi’nde yükseliş trendi güçlü. Endeks ortalamaların üzerinde hareket ettiği sürece yükselişini sürdürecektir. Endeks içerisinde hareket ettiği kanal direncine doğru çıkışını sürdürüyor.

Ak Yatırım’ın 2021 hisse portföyü

İstikrar adımları ve yurtdışı eğilim hisse senedini destekliyor. Ak Yatırım'ın 2021 yılı için hisse önerileri şöyle: Coca Cola, Doğan Holding, Garanti Bankası, Koç Holding, Kardemir, Kozal, Migros, Turkcell, Tüpraş ve Yapı Kredi Bankası.

Bu hisseler içerisinde kurum en yüksek getiriyi yüzde 35 ile Turkcell hisselerinde bekliyor. Kardemir için getiri beklentisi yüzde 33, Yapı ve Kredi Bankası için ise yüzde 31. Kurum portföyde en yüksek ağırlığı Garanti Bankası hisselerine veriyor ve getiri potansiyeli olarak yüzde 25 öngörüyor.  

İŞ YATIRIM'IN 3 AYDIR ALIM ÖNERDİĞİ HİSSELER

ÜÇ AY ÖNCE TUT ÖNERİLİRKEN ŞİMDİ ALIM ÖNERİLEN HİSSELER

ÜÇ AY ÖNCE AL ÖNERİLİRKEN ŞİMDİ SATIM ÖNERİLEN HİSSELER

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • necati aydın06 Ocak 2021 20:48

    tesekkurler

  • gittti06 Ocak 2021 15:02

    Dipteki 'ler VAKBN Zoren halkbank kaldı

  • wfg06 Ocak 2021 23:41

    endeks rekorlar kırarken geride kalan boşuna kalmıyor, endeks yükselirken bunu fırsata çevirip hisse çıkıyor olabilirler ya da bu geride kalan şirketlerde olumsuz bir durum içeriden bilgilenilmiş olabilir, endeks çıkarken çıkamayan düşüşte başı çeker.

  • MD..Edep..Edep..05 Ocak 2021 19:58

    Daha önce mücadele etmiyormuyduz..  Den şimdi mi aklınıza geldi..