İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

2019 tahmini fiyat/kazanç oranına göre en ucuz borsa şirketleri

16 Ekim 2018, 08:59 - -

BIST’te düşük fiyat/kazanç oranına sahip şirketlere yapılan yatırım uzun vadede endeksin üzerinde kazandırıyor. Aracı kurumların 2019 tahmini fiyat kazanç oranları değerlendirildiğinde gayimenkul, banka ve holdingler dip seviyelerde.

Borsa İstanbul’da istatistiksel olarak yapılan çalışmalar BIST’te en düşük F/K oranına sahip portföylere yatırım yapıldığında uzun vadede yüksek getiri elde etmenin mümkün olduğunu gösteriyor.

Finansal oranlar şirketlerin sermayesi, mali yapısı ve karlılığı gibi birçok konuda yatırımcılara fikir veriyor. Aynı sektördeki diğer şirketler ve sektör ortalamaları ile karşılaştırma imkânı sağlıyor. Yatırımcı açısından ise şirkete ait hisse senedinin alınıp alınmayacağı hakkında sinyaller veriyor. Ancak bu bilgi hiçbir zaman kesin bir düzeyde değildir. Fiyat/Kazanç Oranı da yatırımcılara hisse senetlerinin fiyatları hakkında öngörü sunan bir orandır. Fiyat kazanç oranı piyasa değerinin yıllık kara bölünmesi ile bulunur.

Aracı kurumların 2019 yılı tahmini kârlılık verilerinden hareketler fiyat/kazanç oranlarını göz önünde bulundurarak yaptığımız analizde 35 borsa şirketi ön plana çıkıyor.

Tahmini fiyat/kazanç oranına göre ilk 10 şirkete baktığımız zaman Halk GMYO, İş GMYO, T. Halk Bankası, Yataş, İş Bankası (C), Emlak Konut GMYO, Doğuş Otomotiv, Vakıflar Bankası, Sabancı Holding, GSD Holding öne çıkan borsa şirketleri. Yatırımcıların bu noktada dikkat etmesi gereken hem fazla analistin tahmin yaptığı hem de fiyat/kazanç oranı düşük olan şirketler olmalı. Bu şirketlere baktığımızda Halkbankası, İş Bankası C,  Emlak Konut GMYO, Doğuş Otomotiv, Vakıflar Bankası ve Sabancı Holding öne çıkan borsa şirketleri.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)