İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

2017’de tüm yatırım araçları kazandırdı

19 Aralık 2017, 12:44 - -

Piyasalarda ralli yaşanırken, 2017’de tüm yatırım araçları kazandırdı.

Kredi kuruluşlarının ve yabancı yatırım bankalarının olumsuz raporlarına rağmen 2017’de tüm yatırım araçları kazandırdı. 2017 yılı piyasalarda rallilerin yaşandığı bir yıl oldu. Borsa, döviz, faiz, bireysel emeklilik, yatırım fonları seçeneklerinden hangisine yatırım yapılırsa yapılsın yüksek getiriler elde edildi. Yurt içi piyasalar, geçen yıl yaşanan 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra hızla toparlandı. Hisse senetlerindeki getiriler tüm yatırım araçlarının getirilerini geride bıraktı. Sanayi hisseleri yüksek performansları ile mali sektör hisselerinin önüne geçti.

KÂRLI VE GETİRİSİ YÜKSEK ŞİRKETLER
2017 yılında BIST 100 Endeksi yatırımcılara yüzde 41 oranında getiri sağlarken Borsada işlem gören piyasa değeri yüksek kar ve satışları büyüyen 37 şirket yüzde 50’nin üzerinde kazandırdı. Tüm borsa şirketleri içerisinden piyasa değeri 100 milyonun üzerinde olan, kar ve cirosu yüzde 20’nin üzerinde artan, yılbaşından bu yana yüzde 50’nin üzerinde kazandıran şirket sayısı 37 oldu. Yüksek getirili hisseler içerisinde Yataş ve Sasa ilk sırada yer aldı. Bera Holding ise 2018’in ilk çeyreğinden itibaren BIST 100 kapsamında yer almaya başlayacak. Listede dikkat çeken şirketler içerisinde Aselsan, Tekfen Holding, Kardemir D, Pegasus, Ford Otosan, Ereğli Demir Çelik gibi 2017’de yüksek getiriler sağlayan borsa şirketleri oldu.

YABANCILARIN SON 10 GÜNDE EN FAZLA TOPLADIĞI HİSSELER
Yabancıların seçici hisse alımı devam ediyor. Petkim, Emlak Konut, Türk Hava Yolları, Pegasus hisselerinde alım yaptıkları dikkat çekiyor. Gayrimenkul sektöründe alımların artması ise dikkat çekici.

ENDEKSLERE 2018’İN İLK ÇEYREĞİNDE GİRECEK HİSSELER
BIST Endekslerinde 1 Ocak 2018 – 30 Mart 2018 döneminde 11 hisse senedi değişecek. Değişecek olan hisselere baktığımızda sert fiyat hareketleri ile dikkat çeken hisselerin 2018’in ilk çeyreğinde endeks kapsamına dahil edileceğini görüyoruz. Endeks kapsamına alınacak hisseler arasında Bera Holding, Işıklar Enerji Yapı Holding, İhlas Gayrimenkul gibi şirketlerin yer alması bu endeks kapsamındaki hisselere yatırım yaparken de seçici olunması gerektiğini gösteriyor. Zira bu hisseler sert fiyat hareketleri sonrasında çok uzun süreler boyunca düşüş gösterebilmekte.
2018 ilk çeyrekte BIST 100 endeksine dahil edilecek olan hisselerin listesi şöyle: Net Holding, Bera Holding, Doğtaş Kelebek Mobilya, Işıklar Enerji Yapı Hol., Borusan Mannesmann, Sinpaş GMYO ve İhlas Gayrimenkul.

Işıklar Enerji Yapı Holding
Yüksek fiyat oynaklığı ile dikkat çeken bir hisse 2018’in ilk çeyreğinde BIST 100’de yer almaya başlayacak.

Bera Holding
2017’de yüzde 282 kazandırdı. 2018’in ilk çeyreğinden itibaren BIST 100’de yer almaya başlayacak.

İhlas Gayrimenkul
2013’teki büyük çıkışı sonrasında bir daha aynı fiyatları görmedi. 2018’de BIST 100’de yer alacak.

2018’in ilk çeyreğinde BIST 100 endeksinden çıkacak olan hisseler: Çelebi, Yazıcılar Holding, İzmir Demir Çelik, Alkim Kimya, Konya Çimento, Alcatel Lucent Teletaş ve Trabzonspor Sportif olacak.
BIST 50 endeksine dahil edilecek olan hisseler ise Şekerbank, Gözde Girişim ve Net Holding olarak açıklandı. BIST 50 endeksinden çıkacak olan hisselerin listesi ise şöyle: Mavi Giyim Sanayi Ve Ticaret, Doğuş Otomotiv ve Tat Gıda. Diğer yandan BIST 30 endeksine dahil edilecek olan tek hisse bulunuyor. Şekerbank. BIST 30 endeksinden çıkacak olan hisse ise Enka İnşaat

GÜÇLÜ GÖRÜNÜMÜ OLAN 3 HİSSE
Trakya Cam’da göstergeler olumlu
Hissede kısa vadeli göstergeler genelde “al” konumunda bulunuyor. Orta vadeli göstergeler son dönemde belirgin “al” sinyali vermeye başladı. Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının üzerinde seyrediyor.

Enka Bollinger Bandın direncine ilerliyor
En son 47 gün önce 20 günlük hareketli ortalama, 50 günlük hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi. 20 günlük hareketli ortalama, 50 günlük hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alım pozisyonunu koruyor.

Türk Telekom güçlü seyrini koruyor
En son 8 gün önce 5 günlük hareketli ortalama, 20 günlük hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi. 5 günlük hareketli ortalama, 20 günlük hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alım pozisyonunu koruyor.

BORSADA YÜZDE 20 ÇIKIŞ POTANSİYELİ VAR
Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Bollinger Bandın direnç seviyesine geldi. Ya 111.000-111.500 seviyesini de aşarak çıkışına devam edecek. Yada daha önceki direnç seviyelerindeki hareketi gibi Bollinger bandın destek seviyelerine doğru geri çekilecek. Endeks dirençlerini aşabilirse yeni zirveler kırıldığını görebiliriz. Borsada hala yüzde 20 oranında çıkış potansiyeli bulunuyur. Güçlü bir hisse sirkülasyonu yaşanıyor. Dirençlerde satış baskısı artarsa Endeks geri çekilip güçlenerek de hedef fiyata doğru harekete geçebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)