E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizVİOP'ta neler bekleniyor?---

VİOP'ta neler bekleniyor?

VİOP'ta neler bekleniyor?
01 Ekim 2015 - 08:21 borsagundem.com

VİOP piyasasında oluşabilecek destek ve direnç noktaları

ViOP 30 KONTRATI: Yurtiçi Negatif Ayrıştı
 
Piyasalar Euro Bölgesi’nde dün enflasyon verilerini takip etti. Çekirdek TÜFE beklentilere paralel gelirken, TÜFE ise beklentilerin altında kalarak yüzde – 0,1 olarak açıklandı. Böylece Euro Bölgesi’nde enflasyon 6 ay sonra ilk defa negatif gerçekleşmiş oldu. Avrupa Merkez Bankası’nın son toplantısında Draghi enflasyonda gerilemenin beklendiğini ifade edip enflasyon beklentilerini aşağıya çekmişti. S&P ise yaptığı açıklamada ECB’nin varlık alım programını Eylül 2016’dan 2018 yılı ortasına kadar uzatacağını söyledi. Varlık alım programının da aynı şekilde 1.1 trilyon eurodan 2.4 trilyon euroya çıkaracağını ifade etti. Piyasalar gelen haberler sonrası gözünü Avrupa Merkez Bankası’nın ek parasal genişleme yapıp yapmayacağına çevirdi. Avrupa borsaları hem Asya borsalarının pozitif kapanması hem de ek parasal genişleme söylemlerinin getirdiği primle günü pozitifte kapattı. ABD tarafında ise cuma günü gelecek tarım dışı istihdam verisinin öncüsü olan özel sektör ADP tarım dışı istihdam verisi açıklandı.  Veri beklentilerin üzerinde 200 bin gelirken bir önceki aya ait veri ise 186 bine revize edildi. Verinin beklentilerin üzerinde gelmesi faiz artırımına dair algıyı kuvvetlendirmekte. Chicago PMI verisi ise beklentilerin altında gerçekleşti. Her ne kadar öncül tarım dışı istihdam verisi beklentilerin üzerinde gelse de ABD borsaları küresel borsaların etkisi ile günü yükselişle tamamladı. Bugün hem Euro Bölgesi’nden hem de ABD’den açıklanacak imalat PMI verisi sanayi hisselerinde hareketlilik yaratabilir ve borsalar sanayi şirketleri öncülüğünde hareket edebilir.
 
Yurtiçine baktığımızda gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin son 2 gün içinde dolar bazında yükseliş kaydetmesi TL’de de değer artışlarının yaşanmasını sağladı. Hem hükümet cephesinden gelen söylemler hem Erdem Başçı’nın açıklamaları hem de gösterge tahvil faizlerindeki düşüşün dün de devam etmesiyle kurlardaki geri çekilmenin devam ettiğini izliyoruz. Dün açıklanan dış ticaret açığı ise Ağustos ayında beklentilere paralel 4.89 milyar dolar olarak açıklandı. Borsada ve viop tarafında dün sert hareketlilik yaşanırken yurtiçi piyasaları küresel borsalardan ayrışarak günü yataya yakın negatif kapattı.
 
Bugün yurtiçinde veri akışı sakin. Euro Bölgesi’nde imalat PMI, Almanya’da imalat PMI, ABD’de haftalık işsizlik başvuruları, imalat PMI, ISM imalat PMI ve Fed üyesi Williams konuşması takip edilecek.
 
Teknik olarak baktığımızda 91,400 desteğinin altında 90,000 seviyesine kadar düşüş görülebilir. Yukarıda 92,700 direncinin üzerinde 94,400’e kadar yükseliş gözlemlenebilir.
 
ViOP USDTRY KONTRATI: TL’deki Güçlenme Paritede Satış Getirdi
 
ABD tarafında Cuma günü gelecek tarım dışı istihdam verisinin öncüsü olan özel sektör ADP tarım dışı istihdam verisi açıklandı.  Veri beklentilerin üzerinde 200 bin gelirken bir önceki aya ait veri ise 186 bine revize edildi. Verinin beklentilerin üzerinde gelmesi faiz artırımına dair algıyı kuvvetlendirmektedir. Chicago PMI verisi ise beklentilerin altında gerçekleşti. Ancak paritenin son dönemde daha çok TL kaynaklı gelişmeleri fiyatlaması sebebiyle ABD’den gelen verilere tepki vermediğini izliyoruz. Gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin son 2 gün içinde dolar karşısında yükseliş kaydetmesi TL’de de değer artışlarının yaşanmasını sağladı. Hem hükümet cephesinden gelen söylemler hem Erdem Başçı’nın açıklamaları hem  de gösterge tahvil faizlerindeki düşüşün dün de devam etmesiyle kurlardaki geri çekilmenin devam ettiğini izliyoruz. Dün açıklanan dış ticaret açığı ise Ağustos ayında beklentilere paralel 4.89 milyar dolar olarak açıklandı.
 
Bugün yurtiçinde veri akışı sakindir. ABD’de haftalık işsizlik başvuruları, imalat PMI, ISM imalat PMI ve Fed üyesi Williams konuşması takip edilecek.
 
Teknik olarak kontratta 3,0400 direncinin üzerinde 3,0720 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir. Aşağıda ise 3,0280’nin altında  önce 2,9900  ve arkasından 2,9650 desteğine kadar düşüşler görülebilir.
 
ViOP ALTIN KONTRATI: ADP Tarım Dışı İstihdam Verisi Sonrası Satışlar Hızlandı
 
ABD tarafında Cuma günü gelecek tarım dışı istihdam verisinin öncüsü olan özel sektör ADP tarım dışı istihdam verisi açıklandı.  Veri beklentilerin üzerinde 200 bin gelirken bir önceki aya ait veri ise 186 bine revize edildi. Verinin beklentilerin üzerinde gelmesi faiz artırımına dair algıyı kuvvetlendirmektedir. Bu beklentiyle birlikte paranın anavatanına dönme isteği tekrar ortaya çıkarken altın fiyatlarında satışların hızlandığını gördük. Chicago PMI verisi ise beklentilerin altında gerçekleşmesi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 2,05’lerdeki seyri altın fiyatlarında daha sert düşüşü şimdilik engellemiş durumdadır. Bu sabah Çin’den gelen imalat PMI ise beklentinin bir adım üzerinde olmasına rağmen zayıf trendini sürdürmektedir.
 
Bugün ABD’de haftalık işsizlik başvuruları, imalat PMI, ISM imalat PMI ve Fed üyesi Williams konuşması takip edilecek.
 
Teknik olarak kontratta 1104 desteğinin altında 1090 desteğine kadar düşüş görülebilir. Yukarıda ise 1124 direncinin üzerinde 1135 seviyesine kadar yükseliş görülebilir.

ALB Forex

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)