E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizSatışlar alım fırsatı olabilir---

Satışlar alım fırsatı olabilir

Satışlar alım fırsatı olabilir
26 Kasım 2015 - 09:46 borsagundem.com

Küresel piyasalardaki konjonktürde bir bozulma olmaması durumunda piyasalardaki satışlar fırsata dönüşebilir

Zarfa değil mazrufa bakmak…
Türkiye ve Rusya arasındaki kriz gelgitlerle devam ediyor.  Diplomatik olarak taraflar arasında ilk temasın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın 3-4 Aralık’ta Belgrad’daki toplantısında olması hedefleniyor. 
Ancak bölgeden gelen haber akışı gerginliğin tırmanmaya devam ettiğini gösteriyor.  Kremlin Türkiye-Suriye sınırında hava operasyonlarına devam edeceğini ve Suriye’nin sahil kenti Lazkiye’ye S-400 hava savunma füzeleri yerleştireceğini açıkladı. Türkiye sınırına yakın Azez kasabasında yardım malzemesi taşıdığı iddia edilen 20 tır dün bombalandı. 
Ekonomi cephesinde Türkiye’ye yönelik yaptırımların ilk işaretlerini almaya başladık. Gümrüklerde işlerin yavaşlatılması nedeniyle Türkiye’den gönderilen yüzlerce tır gümrüklerde bekletiliyor. Bir grup işadamı vize kuralları iptal edildiği gerekçesiyle sınırdan geri döndürüldü. 
Tur operatörlerine Türkiye paketi satmayın uyarısı yapıldı.  Söz konusu gelişmeler Rusya’nın kısa vadede gerginliği tırmandırarak güç gösterisinde bulunmaya devam edeceğini gösteriyor. Orta vadede her iki tarafında zararına olan bu Rus ruletinin uzun sürmeyeceğini tahmin ediyoruz. 
Dün açıklanan 64. hükümet programında Merkez Bankası’nın bağımsızlığı ifadesinin yer almaması piyasalarda rahatsızlık yaratabilecek diğer bir unsur. Biz zarfa değil mazrufa bakmanın daha doğru olduğuna inanıyoruz. 
Hükümet programında (i) enflasyon hedeflemesinin temel para politikası rejimi olacağı (ii) Enflasyon hedefinin hükümet ve merkez bankası tarafından üçer yıllık vadelerle belirleyeceği (iii) Merkez Bankası’nın fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirleyeceği net bir şekilde vurguluyor. Bizim için bu ifadeler yeterli. 
Merkez Bankası ile ilgili söylem değişikliği ve Rusya krizi nedeniyle bugün borsada (-%0.5-%0.8) gerileme görülebilir. Küresel konjonktürde bir bozulma olmayan bir ortamda piyasalardaki satışların alış fırsatı olarak kullanılması gerektiğine inanıyoruz.

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)