E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasaları ABD istihdam verisi belirledi---

Piyasaları ABD istihdam verisi belirledi

Piyasaları ABD istihdam verisi belirledi
08 Aralık 2014 - 08:56 borsagundem.com

Cuma günü gelen ABD tarım dışı istihdam verileri ile USD diğer para birimleri ve emtialara karşı değer kazanırken, ABD borsaları pozitif seyir izledi

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: Tarım Dışı İstihdam Verisi ile Değer Kaybetti…
   

Cuma günü Euro Bölgesinde Almanya fabrika siparişleri beklentiden yüksek gelirken, Euro bölgesi  3. Çeyrek büyümesi yıllık bazda yüzde 0,8 aylık bazda ise yüzde 0,2 ile beklentiye paralel gerçekleşti. Euro Bölgesi borsaları Avrupa Merkez Bankası (AMB) genişleme beklentisi yanı sıra olumlu fabrika siparişleri verileriyle değer kazandı. Ayrıca ABD açılışı sonrası kazançlarını arttırdı. ABD tarafında ise resmi tarım dışı istihdam verisi ve işsizlik oranı verileri açıklandı. ABD işsizlik verisi yüzde 5,8 ile beklentiye paralel gelirken, tarım dışı istihdam ise 321 bin ile 230 bin olan beklentiden oldukça yüksek gelerek ABD istihdam piyasasında toparlanmayı teyit etti. Veri ile beraber  USD diğer para birimleri ve emtialara karşı değer kazanırken, ABD borsaları pozitif seyir izledi.
   
Yurt içinde ise tarım dışı istihdam verisi öncesi pozitif seyir eden BİST endeksleri, veri sonrası USD'de görülen değerlenmeyle beraber USDTRY paritesinde görülen sert yükselişle BİST endeksleri geriledi. Bu kapsamda VİOP 30 kontratı günü yüzde 1,46 gerileyerek 106.100 seviyesinden kapattı. Kredi derecelendirme kuruluşu Moodys tarafında ise kredi notu üzerinde değerlendirme yapılmadı.
   
Bugün yurt içinde sanayi üretim verisi  yanı sıra yurt dışında Almanya sanayi üretim verisi izlenecektir.
   
Teknik açıdan ise Cuma günkü tarım dışı istihdam verisi ile endeks gerilemiştir. Endeksin 106.300 seviyesi aşağısında 105.000 seviyesi , 106.300 üzerinde ise 107.000 seviyesi izlenebilir. Veri akışı ile beraber 105.000 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise satış baskısı hızlanabileceğinden bu seviye dikkatle izlenmelidir.
 
    VİOP Altın Kontratı: Tarım Dışı İstihdam Verisi İle Geriledi....
 
Geçtiğimiz Cuma günü ABD'de Kasım ayında tarım dışı istihdam 230 bin olan beklentilerin üzerinde 321 bin olarak açıklanırken, Ekim ayı verisi ise 214 binden 243 bine revize edildi. Aynı zamanda işsizlik oranı ise yüzde 5,8 ile beklentilere paralel olarak açıklandı. Beklentilerin çok üzerinde gelen tarım dışı istihdam verisiyle birlikte dolarda değerlenme görülürken altın kontratı gevşedi.
   
Veri akışının zayıf olduğu günde ABD'de Fed üyesi Lockhart konuşması izlenecektir.
   
Teknik açıdan ise 1200 seviyesi aşağısında 1189 ve 1180 seviyeleri hedeflenebilir. Kontratta toparlanma görülmesi için 1200 direncinin yukarı yönlü kırılması gerekmektedir.
 
    VİOP USDTRY Kontratı: ABD Verileriyle Yükseldi...
 
Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD'den açıklanan tarım dışı istihdam verisi parite üzerinde sert hareketlere neden oldu. ABD'de Kasım ayında tarım dışı istihdam 230 bin olan beklentilerin üzerinde 321 bin olarak açıklanırken, Ekim ayı verisi ise 214 binden 243 bine revize edildi. Aynı zamanda işsizlik oranı ise yüzde 5,8 ile beklentilere paralel olarak açıklandı. Tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin çok üzerinde açıklanması nedeniyle USDTRY paritesinde yukarı yönlü sert hareketler yaşandı. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's ise Türkiye kredi notu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.
   
Bugün yurtiçinde aylık beklentisi yüzde -1,0, ve yıllık beklentisi yüzde 3,9 olan sanayi üretim verileri açıklanacak. ABD'de ise Fed üyesi Lockhart konuşması izlenecektir.     
 
Teknik açıdan ise kontratta 2.2700 yukarısında 2.2800 ve 2.2850 dirençleri hedeflenebilir. Kontratın 2.2750 aşağısına gerilemesi durumunda ise 2.2650 seviyesi hedeflenebilir."
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)