E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalarda panik havası---

Piyasalarda panik havası

Piyasalarda panik havası
09 Şubat 2016 - 08:46 borsagundem.com

Meksa Yatırım sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri beklentileri değerlendirdi.

BİST-100 Endeksi dünü 2.198 (% 2.96) puanlık düşüş ile 72.000 seviyesinden ve 4.990 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsada satış görülürken bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise yükseliş vardı.  
Avrupa borsaları başta olmak üzere dış borsaların seyri, petrol fiyatları, jeopolitik gelişmeler, FED başkanı Yellen'ın yarın Temsilciler Meclisi'nde yapacağı sunum, Japonya, FED ve Avrupa Merkez Bankası kaynaklı gelişmeler, dış piyasalar, Çin, ABD ve Euro Bölgesine ait makro- ekonomik veriler izlenen gündem konuları. Avrupa'da küresel büyümeye ilişkin endişeler ve bankacılık hisselerine gelen satışların etkisiyle borsalarda sert düşüşler görüldü. Bu gelişme iç piyasalara da etki etti. Çin'den sonra ekonomik büyümeye ilişkin kaygılar Avrupa'yı da etkisi altına alırken özel sektör tahvillerinin geri ödeme endişelerini de beraberinde getirdi. Almanya'nın en büyük bankalarından Deustche Bank yıllar sonra yatırımcılarını "Borçlarını  ödeyecek güçte" olduğuna ikna etmek zorunda kaldı. Diğer yandan, G.Doğu'da devam eden operasyonlar ile Suriye kaynaklı İran-S.Arabistan gerilimi jeopolitik riskleri tekrar öne çıkardı. Petrol fiyatlarına duyarlılık azalırken dış piyasalar ve jeopolitik gelişmeler yakından izlenmeye başladı. Piyasalarda dünkü panik havasının tamamen yatıştığını söylemek zor, temkinli görünüm sürebilir.   
Endekste yükseliş hareketi satışla karşılaştı. İlk destek 72.000 seviyesinde. 72.000 seviyesinin altında sonraki destekler 71.500- 71.000 ve 70.000 seviyelerinde bulunuyor. Olası tepki alımlarının ilk direnci ise 73.000 seviyesinde bulunuyor. Sonraki dirençler 73.500 ve 74.500-75.000 seviyelerinde. Kısa dönem düşüş formasyonlarından "Yükselen takoz" formasyonunun etkisindeki endekste destek seviyelerinde tepki alımları görülse de satış baskısı korunabilir.     
73.000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 72.000 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. 
Hong Kong, Endonezya, Çin, Tayvan, Malezya, Singapur, Güney Kore, Brezilya, Arjantin (Tatil) 
Meksa Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)