E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalarda kötü günler geride mi kaldı?---

Piyasalarda kötü günler geride mi kaldı?

Piyasalarda kötü günler geride mi kaldı?
01 Şubat 2016 - 08:46 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda piyasalardaki beklentilerini değerlendirdi

Geçen haftanın sonuna doğru başlayan güçlü alımlar endeksleri yukarıya doğru taşıdı. Merkez bankalarının parasal genişleme yönünde yapmış olduğu hamleler, diğer merkez bankalarının da bu hamlelere uyacağı beklentisi, endekslerdeki yükselişin en önemli etmeni. Güçlü destek seviyelerine geri çekilen endekslerin kötü haberlere ise şimdilik kulak tıkadığını görüyoruz. Eğer herhangi bir ürün gelen kötü haberleri fiyatlamıyorsa, trendin yeniden yükselişe dönme ihtimalinin arttığı düşünülebilir. Ancak yine de piyasalardaki riskin yüksek olduğunu unutmamız gerekiyor. Genel olarak baktığımızda piyasaların en büyük korkusu var olan likiditenin daralması yönünde idi. Ve bu likidite daraldığı esnada Çin tarafında gerçekleşebilecek ekonomik tehlikeler korkuları arttırmaya başlamıştı. Şimdi ise likiditenin tekrar gevşeme yönünde ilerleyecek olması en azından kötü haberlerin üstünü örtmüş oldu. Bu yüzden piyasalarda yeni trendler görebiliriz. Dax endeksi 9930 direncinin hemen altında. Bu seviyenin aşılması halinde 10100 seviyesini test edebiliriz. Geri çekilmelerde ise ana destek 9300 olmasına karşın, 9600 seviyesi de önemli bir destek olarak takip edilmeli.

Dolarda Görünüm Giderek Zayıflıyor…

3.05 seviyesini geçemeyen dolar/tl kurunda geri çekilme devam ediyor. Büyük merkez bankalarının tekrar parasal genişleme politikalarına dönmeye başlaması, para çıkışının yoğun yaşandığı gelişmekte olan ülke para birimlerini olumlu etkiliyor. Bu yüzden TL para birimi de değer kazanmaya başladı. Yabancı yatırımcılar ucuz maliyetli para birimlerinden borçlanıp, TL gibi yüksek getiri sağlayabileceği para birimlerine gecelik opsiyonlar düzenleyerek, faiz arbitrajından gelir elde etmeye çalışıyorlar. Yapılan bu işlemler kuru aşağı yönde baskılıyor. 3.05 seviyesinde günlük grafiklerde ikili tepe görünümü hakim. Bu formasyon TL’nin güçlenmeye devam edebileceğine işaret ediyor. Diğer bir önemli direnç ise 3.00 TL seviyesi. Bu seviye aşılamadığı müddetçe TL nin güçlenmeye devam edebileceğini bekleyebiliriz. Geri çekilmelerde ise 2.95-2.90 destekleri takip edilebilir.
İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CİRCASSİAN REBEL01 Şubat 2016 21:28

    TABİ TABİ MİLLETE DOĞRUYU SÖYLEYİN İTİBAR TİCARETTE EN ÖNEMLİ ŞEY SİZ BÖYLE HABERLELRLE KENDİNİZİ YOK EDİYORSUNUZ BİST DAHA DİBİ GÖRMEDİ BİLE BUNLAR İYİ GÜNLER DAHA ÖNÜMÜZDEKİ EN AZ 4 YIL BORSAYA UĞRAYANIN AKLI YOKTUR.SİTEYEDE TESADÜFEN BAŞKA BİR ŞEYE BAKMA AMACIYLA GİRMİŞTİM BU ARADA PEŞİNEN SÖYLEYİM.