E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalar verileri takip edecek---

Piyasalar verileri takip edecek

Piyasalar verileri takip edecek
24 Temmuz 2014 - 09:11 borsagundem.com

Borsa İstanbul, açıklanacak olan verilerle yön bulabilir

BIST 100 endeksi dün 83.168-82.490 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 0.39 değer kazanarak 82.854 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0.97 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0.54 değer kazandı.
Dün Euro Bölgesi'nde Euro bölgesi tüketici güveni verisi beklentilerin altında kalırken, Euro Bölgesi'nde gündeme konu olan bir veri akışı bulunmuyordu. Avrupa'da gözler İngiltere'ye çevrilmişti. Günün ilk yarısında İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) Temmuz ayı toplantısının tutanakları takip edilirken, günün ikinci yarısında İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'nin konuşmaları takip edildi. İngiltere Merkez Bankası'nın Temmuz ayı toplantısının 
tutanaklarına bakıldığında, faiz artırımı için şartların oluşup oluşmadığını ve ilk faiz artırımının zamanlamasının tartışıldığı görüldü. İlk faiz artırımının zamanlaması konusunda bir tespitte 
bulunmayan BOE üyelerinden bazıları faiz artırımına erken başlanmasının Banka'ya daha kademeli bir faiz artırım yolu izleme imkanı vereceğini savunurken, diğer üyeler ise para politikasında vaktinden önce sıkılaştırmanın ekonomiyi kırılgan hale getirebileceği kanaatinde oldukları dikkatleri çekti. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'nin konuşmasında faizlerin ne zaman artmaya başlayacağını kestirmek güç diyerek sürprize yer vermezken faiz artışının ihtiyatlı olacağını, ekonomik toparlanmadaki risklerin devam ettiğini söyledi. Dün Avrupa borsalarında global piyasalarda risk iştahından toparlanmanın yansımaları görülmekle birlikte  açıklanan şirket bilançolarının takip edildiği Avrupa borsalarında gün boyu yatay pozitif seyir görüldü. Bugün Euro Bölgesi'nde Fransa, Almanya ve Euro Bölgesi hizmet ve imalat PMI verileri, İspanya işsizlik oranı, İtalya perakende satışları ve tüketici güveni verileri izlenecektir.
Bilanço sezonun yaşandığı ABD tarafında dün açıklanan şirket bilançolarının piyasalara yön verdiği bir güne tanık olduk. Açıklanan şirket bilançoları ve hisse bazlı hareketlerin etkisinin hissedildiği ABD borsalarında dün dalgalı seyir görülürken, jeopolitik risklerle ilgili olarak gündeme gelen gelişmeler de takip edildi. Gün içerisinde Rusya-Ukrayna gerginliğinin tırmanması ve Ortadoğu ile ilgili olarak diplomatik görüşmeler de söz konusu dalgalı seyir de etkili oldu. Açıklanan şirket karlarının, jeopolitik gündemin etkisini gölgede bıraktığı görülürken söz konusu karların etkisiyle ABD borsalarında  S&P 500 Endeksinde rekor yükselişler görülürken, takibe konu olan bazı şirket karlarının beklentileri karşılayamaması nedeniyle Dow Jones Endeksi ise günü düşüş ile tamamladı. Bugün ABD'de işsizlik başvuruları, imalat PMI ve yeni ev satışları verileri piyasaların takibinde olacaktır.
Asya tarafında ise bu sabah saatlerinde Çin'de HSBC imalat PMI verileri açıklandı. Beklentisi 51.0 puan olan HSBC imalat PMI verileri 52.0 puan ile beklentilerin üzerinde açıklandı. Bu sabah Asya'da endekslerde karışık seyir görülüyor.
Yurt içine baktığımızda ise  TCMB Başkanı Erdem Başçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'na yaptığı sunum takip edildi. Başçı Sunumunda parasal sıkılaştırma önlemlerinin sonuç verdiğini, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'nın büyüme hızının yüzde 4'e 
yakın seyrettiğini belirtirken, cari işlemler açığında iyileşmenin devam etmesinin beklendiğini ve enflasyonun düşüş hızını sınırlayan temel faktörün gıda fiyatlarındaki yüksek seyir olduğuna dikkat çekti. 
Söz konusu sunumun yanı sıra açıklanan şirket bilançoları da takip edildi. Dün global piyasalardaki risk iştahında görülen toparlanmaya paralel olarak BIST 100 endeksinde günün genelinde olumlu hava hakimdi. Yurt dışı piyasalarından seyrinden önemli ölçüde etkilenen 
BIST 100 endeksi dün günün ikinci yarısında Avrupa borsalarında görülen satış baskısı ve Rusya-Ukrayna gerginliğinin yeniden tırmanması nedeniyle satışlarla karşılaşsa da, güne yükselişe başlayan ABD borsalarından destek alarak yönünü pozitife çevirdi. Günün 
genelinde olumlu havanın korunduğu BIST 100 endeksi günü 82.854 seviyesinden tamamladı. Bugün TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın yapacağı Enflasyon Raporu sunumu dikkatle izlenecek olup, özellikle Başçı'nın enflasyon görünümüne ve Merkez Bankası politikalarına ilişkin görüşleri önemle takip edilecektir.
Teknik olarak bugün için endeksin 82.500 seviyesi üzerinde tutunması  önem arz etmektedir. Endeksin 82.500 seviyesi üzerinde tutunması durumunda yukarı yönlü hareketlerin görülebileceği, 83.000 ve 83.500 seviyesinin hedeflenebileceğini söylemek mümkün olabilir. 
Endeksin 82.500 seviyesinden gevşeme göstermesi durumunda ise 82.000 ve 81.300 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir. "

ALB Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)