E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste gevşeme olabilir---

Endekste gevşeme olabilir

Endekste gevşeme olabilir
15 Eylül 2014 - 08:58 borsagundem.com

77.000 ara desteği ile 76.500 desteğine doğru bir gevşemeye neden olabilir

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününe yatay başlayan ve dar bantta düşük hacimli seyrini ilk seansta sürdüren BIST100 endeksinde 2.seansta hızlanan satışlarla kapanış %1,45 düşüşle 77.820 puandan gerçekleşti.. Yeni hafta açılışında ise dolar endeksi 14 ayın zirvesinde, Asya borsaları da Çin sanayi üretimi ile geriliyor. Yarın FED toplantısı başlayacak, bu sabah Brezilya reali, G.Afrika randı ve TL dolar karşısında değer kayıplarına devam ediyor.
2,22’nin üzerine çıkmış bir DolarTL ile BIST100’ün yeni haftaya satıcılı seyirle başlamasını bekliyoruz.. Endeksin kapanışı 100 günlük hareketli ortalama sınırında, bu seviyelerde tutunulamaması ile olarak 77,000 ara desteği ile 76,500 desteğine doğru bir gevşemeye neden olabilir. Yükseliş denemelerinde ise 78,500 ilk direnç seviyesi.
Geçen hafta olduğu gibi bu haftanın gündemi de FED olacak. FED’in gelecek FOMC tutanaklarından tahvil alımları bittikten sonra faizlerin “kayda değer” bir süre daha düşük kalacağı ibaresinin çıkarılacağı spekülasyonları ile hafta boyunca diğer EM para birimleriyle beraber TL de dolar karşısında değer kaybederken küresel piyasaları etkisi altına alan düşük risk iştahı nedeniyle BIST100 endeksinde de haftalık bazda yüzde 5’in üzerinde bir değer kaybı takip ettik..
Seyrin nasıl devam edeceğine dair en önemli işaret bu hafta gelecek. FED’in FOMC toplantısı 16-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Karar 17 Eylül’de.. Kararla beraber TSİ 21.00’da FED’in ekonomik projeksiyonları da açıklanacak, yarım saat kadar sonra ise FED Başkanı Yellen’ın konuşması küresel piyasalarda büyük bir dikkatle izleniyor olacak. Yellen’ın konuşmasında vereceği mesajlar oldukça kritik. Şahince bir tonlama olmasa bile ekonomide toparlanma odaklı bir konuşma yapılması piyasalarda endişeleri artırabilecekken, 
toparlanmayı destekleyen verilere rağmen Yellen’ın erken faiz indiriminin ekonomiye zarar verebileceği söylemine sadık kalması ise geçen hafta küresel çapta görülen satış baskısını tersine çevirecek bir risk iştahı yükselişine neden olabilecektir görüşündeyiz..
Haftanın FED dışı diğer gündemlerinde  bugün yurtiçinde tarım ÜFE ve işsizlik oranı, İstanbul Finans Zirvesi’nde Başbakan Yardımcısı Babacan’ın konuşması, ABD’de ise sanayi üretimi izlenecek. Salı günü İngiltere ve Almanya’da TÜFE, yine Almanya’da ZEW endeksi, ABD’de ÜFE ve yurtiçinde Hazine’nin 14 ay vadeli tahvil ihalesi öne çıkarken izleyen günde ise TÜFE rakamlarını bu kez Euro Bölgesi ve ABD için alacağız ki her iki veri de oldukça önemli, ancak bize göre aynı gün yani Çarşamba günü, hatta haftanın devamında nerdeyse her veri FED’in 
gölgesinde kalacaktır.
Haftanın son iki gününde ise ilk olarak Perşembe İskoçya’da bağımsızlık referandumu yapılacak ve bu tarih aynı zamanda ECB’nin ilk hedefli LTRO için işaret ettiği tarih. Cuma günü ise haftayı kapatırken TCMB Beklenti Anketi’ni izleyeceğiz ki gelecek haftaki TCMB 
PPK öncesinde enflasyon beklentilerinin nasıl şekillendiği, bozulmaya devam edip etmediğini izlemek gerekiyor. Yine de haftanın son 2 işlem gününde açıklanacak verilere karşın seyrin Çarşamba akşamı Yellen’ın yapacağı konuşmada vereceği sinyallere bağlı olmaya devam etmesini bekliyoruz.

Turkish Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)