E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsada göstergeler olumlu görünümü koruyor---

Borsada göstergeler olumlu görünümü koruyor

Borsada göstergeler olumlu görünümü koruyor
23 Haziran 2015 - 13:55 borsagundem.com

''Gün içinde 83.900-83.900 güçlü direnç bölgesi olmaya devam edecektir''

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan BIST 100 teknik analizi:
   
"Güne pozitif başlangıç yapan endeks ilk seansı %0,09 düşüşle 83.347 puan seviyesinden kapattı.
Endeks yurtdışı piyasalardaki pozitif seyre paralel güne yükselişle başlamasına karşın, bankacılık hisselerine (bankacılık endeksi %1 geriledi) gelen satışlarla ilk senası sınırlı geri çekilme ile kapattı. Bugün TCMB PPK toplantısı yapılacak. TCMB’nin para politikasında herhangi bir değişiklik yapması beklenmiyor. Toplantı özetinde yer alacak ifadeler önemli olacak. Yurtdışında ise ikinci yarıda ABD’de açıklanacak dayanıklı mal siparişleri ve yeni konut satışları verisi takip edilecek.

Beklentilerden kuvvetli gelecek veriler BIST’te ilk seansta banka hisselerine gelen kar satışlarının genele yayılmasını sağlayarak endekste satış baskısına neden olabilir. Aksine beklentilerden düşük gelecek veriler TL varlıklarda son bir haftada oluşan güçlenmenin devam etmesini sağlayacaktır.
   
Kısa vadede endeks 200 GHO’nın geçtiği 82.500 seviyesi üzerinde kaldıkça yükselişini devam ettirmesi beklenmektedir. Kısa vadeli teknik göstergelerdeki güçlü görünüm ve orta vadeli teknik göstergelerin Al konumuna geçmesi ara düzeltmeler olsa da yükselişin devam edeceğine işaret ediyor. Gün içinde 83.900-83.900 güçlü direnç bölgesi olmaya devam edecektir. Bu bölgenin geçilmesi durumunda endeksin 85.000-85.200 aralığını hedeflemesi beklenir. Son iki gündeki yükselişte işlem hacminin düşük seyretmesi ve teknik göstergelerin aşırı alım bölgesine gelmesi endekste kar satışı baskısının devam edebileceğine işaret ediyor. Endeksin 82.500 seviyesini tekrar aşağı kırması durumunda satış baskının artması ve yükseliş sırasında 80.900-81.300 arasında oluşan fiyat boşluğa doğru düşüşün devam etmesi beklenir. Gün içinde 82.600 seviyesine doğru geri çekilme alım fırsatı olarak değerlendirilebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)