E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da kâr satışları seviyesi---

Borsa İstanbul'da kâr satışları seviyesi

Borsa İstanbul'da kâr satışları seviyesi
19 Şubat 2015 - 13:59 borsagundem.com

Petrol fiyatlarındaki hızlı geri çekilme yurtiçi piyasalardaki pozitif görünümü destekliyor

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan BIST 100 teknik analiz raporu:
   
"Güne güçlü pozitif bir başlangıç yapan BIST 100 endeksi ilk seansı %1,09 yükselişle 86.376 seviyesinden kapattı. FED FOMC tutanaklarındaki ifadelerin güvercin tonda olması ve düşen petrol fiyatlarının etkisi ile BIST 100 endeksi ilk senası güçlü bir yükselişle tamamladı. Avrupa borsalarında Yunanistan belirsizliği nedeniyle yatay bir görünüm var. ABD’de vadelileri ise FED kararı sonrası yatay eğilim gösteriyor. Günün ikinci yarısında ABD’de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve Philadelphia FED endeksi verileri takip edilecek. Verilerin beklentilerin oldukça altında gelmesi BIST’te yükselişin momentum kazanmasını sağlayabilir. Petrol fiyatlarındaki hızlı geri çekilme yurtiçi piyasalardaki pozitif görünümü destekliyor. Yurtiçi piyasalarda pozitif seyrin güçlenmesi için yurtiçi tahvil faizlerinde ve petrol fiyatlarında düşüşün devam etmesi gerekir. Faizlerdeki düşüşün sınırlı olması durumunda BIST’te oluşan yükselişler yerini yeniden kar satışlarına bırakabilir. Diğer yandan Yunanistan tarafından gelebilecek olumsuz haber akışı oluşan pozitifliği sınırlayabilecek risk unsuru olarak yakından takip edilecek. 
   
Endeks kısa vadeli düşüş trendini fiyat boşluğu ile yukarı yönde kırarak 86.300’den geçen 50 günlük hareketli ortalamasının üzerini test etmesine karşın bu seviyeden uzaklaşamadı ve ortalamayı yukarı kırmayı henüz başaramadı. Kısa vadeli teknik göstergelerin (saatlik) aşırı alımda olması nedeniyle 86.500 seviyesinin yükselen hacimle geçilememesi durumunda 85.500-85.800 aralığına doğru kar satışları yaşanabilir. Endeks kısa vadede 86.600 seviyesini yukarı yönde kırabilirse ilk etapta 87.300-87.400 aralığına kadar yükselişini devam ettirmesi beklenmektedir. Orta vadede endekste 88.500 seviyesine kadar oluşan yükselişler son düşüş hareketinin düzeltmesi niteliğinde olmaya devam edecek." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)