E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da hafif yükseliş bekleniyor---

Borsa İstanbul'da hafif yükseliş bekleniyor

Borsa İstanbul'da hafif yükseliş bekleniyor
23 Temmuz 2014 - 08:49 borsagundem.com

82 bin puanın üzerinde tutunan Borsa İstanbul'da alıcılı açılış bekleniyor

ABD Başkanı Obama’nın Rusya Devlet Başkanı Putin’e diplomatik çözüm çağrıları ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin Gazze için çözüm arayışları amacıyla Kahire’ye gittiğinin bildirilmesi ile risk iştahının yeniden toparlanmaya başlaması ve global piyasalardaki olumlu hava dün açılışta BIST’e de yeşil bir başlangıç için imkan vermişti.
Güne %0,41 primle 82,608 puandan başlayan BIST100 gün içinde 82,879-82,211 puan bandında bir hareketin ardından gün kapanışına doğru 2,11’in de altına inen DolarTL’ye rağmen 82,500’de zorlanmaya devam etti yine de günü %0,32 primle 82,530 puandan kapatmayı başardı. Kur ve faizde gevşemenin devam etmesi, hatta DolarTL’de son 6 haftanın en düşük seviyeleri ile olumlu havanın korunduğunu düşünüyor ve Avrupa’nın Rusya’ya ek yaptırımlarda anlaşan AB Dışişleri Bakanlarının bu kararı nedeniyle düşüşle başlaması beklentisine karşın, içeride risk iştahının sürdüğü görüşümüz, kurun hala 2,1050’lerde sakin seyri ve primli Asya borsalarının da işaret ettiği olumlu hava ile BIST100’ün güne hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz..
BIST100’de geçen haftadan bu yana 82,500 üzerinde tutunmada yoğun bir çaba görmekteyiz ki bu eğilim dün de devam etti. Bu nedenle bu seviyenin hacimli aşılarak destek yapılmasının öneminin giderek arttığı görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. 83,500 direnci ve üzerinde de 85,000’in hedeflenebilmesi olan bu kritik eşik altına gevşemelerde ise yeni yükseliş denemeleri yapılabilmesi için kırılmaması gereken ana destek 80,500..
Dün sabahı olumlu hale getiren ABD kaynaklı iki gelişme; Obama ve Kerry’nin ardından alıcılı seyreden Avrupa borsalarına olumlu etki eden ve ABD’nin de alıcılı açılış beklentisini destekleyen üçüncü gelişme de yine ABD cephesinden geldi.. Jeopolitik risklere dair gelişmeler haricinde, piyasa takviminde haftanın en önemli global gelişmelerinde ilk dikkat çekenlerden olan ABD TÜFE verisi de dünün 3. ABD kaynaklı desteği oldu FED’in faiz artırımlarına ne zaman başlayacağı konusu global çapta zaman zaman hafiflese de bir endişe kaynağı ve bu sürece dair ipuçları peşinde piyasaların ABD verilerine ve hatta FOMC’de oy hakkı olmayan bölgesel FED Başkanlarının açıklamalarına bile çok hassas olduğu bir dönemdeyiz. FED’in de politikalarını belirlerken dikkate aldığı önemli bir VERİ olması bakımından TÜFE özellikle de gıda ve enerji hariç çekirdek TÜFE verisi oldukça kayda değer..
Bu verinin dün %0,1’lik aylık artış ile %0,3 seviyesinde oluşmuş olan piyasa beklentilerini kaçırması ve bu şekilde de yıllık bazda %2,0’dan %1,9’a gerilemesi piyasalara bir iyimserlik getirdi. FED’in kendisini genişlemeci para politikası devam ederken rahat hissedeceği seviye olarak %2 hedefini koyduğu ortamda bu eşikteki TÜFE’nin eşiğin de üzerine çıkması halinde faiz artırım sürecinin beklenenden erken gelebileceği korkusu yeniden yükselebilirdi, şimdilik Haziran verisi ile bu tehlike atlatıldı ancak yine %1,9 ile hala eşiğe yakın yerlerde bulunulduğunun da unutulmaması gerek..
ABD’den 3 etki ile küresel çapta iyimser bir günün ardından bugüne baktığımızda; Euro bölgesinde Temmuz ayı öncü tüketici güveni dışında majör bir veri yok, BIST’te 2Ç bilanço sezonu ise TCELL ve AKBNK ile devam edecek. Bankacılık sektörünün kurdaki volatilitenin azalması ve ölçülü faiz indirim süreciyle beraber karlılık performansının korkulan kadar kötüleşmediğine işaret edecek bir bankacılık bilançoları başlangıcı BIST’e olumlu yansıyabilir.

Turkish Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)