E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da denge arayışı ---

Borsa İstanbul'da denge arayışı

Borsa İstanbul'da denge arayışı
13 Ekim 2014 - 09:02 borsagundem.com

Piyasaların beklenti ihtiyacı sürerken gündeme bağlı olarak dalgalı seyirle denge arayışı devam edebilir

Meksa Yatırım tarafından hazırlanan haftalık BİST analizi:

''Piyasalarda dalgalı seyirle birlikte temkinli görünüm devam ediyor. Endekste tepki alım denemelerine rağmen düşüş sürerken bono faiz oranı ve döviz kurlarında ise yükseliş görülüyor.

G. Doğu kaynaklı gösterilerle birlikte artan gerilim, Ortadoğu odaklı jeopolitik riskler ve gelişmeler, Fitch’in Türkiye kredi notu değerlendirmesi, hedeflerin düşürüldüğü Orta Vadeli Program, FED ve Avrupa Merkez Bankası para politikaları, FED toplantı tutanakları, bu hafta açıklanacak olan Ağustos cari denge verisi başta olmak üzere makro ekonomik veriler izleniyor. G. Doğu  kaynaklı gösteriler siyasi tansiyonu artırmış durumda. Fitch’in Türkiye’nin görünümünü ve kredi notunu değiştirmemesi diğer gelişmelerin gölgesinde kaldı. FED tutanaklarında “Güçlü Dolar’dan duyulan rahatsızlık” dile getirilince FED faiz artışının gecikebileceği görüşü,  daha sonra aksi yönde gelen değerlendirmelerle etkisini kaybetti ve bu defa piyasalar olumsuz tepki verdi. Dış piyasalarda satış baskısı korunuyor. G. Doğu odaklı artan siyasi gerilim, Ortadoğu kaynaklı gelişmeler ve FED baskısı sürüyor. Piyasaların beklenti ihtiyacı sürerken gündeme bağlı olarak dalgalı seyirle denge arayışı devam edebilir.

Endekste düşüş hareketi devam ediyor. İlk destekler 73.000-72.500 seviyesinde. Bu seviyenin üzerinde tepki alımları görülebilir. 72.500 seviyesinin altında kalınması durumunda ise düşüşün devamıyla sonraki destekler 71.500-70.000 seviyesinde. Tepki alımlarında ilk dirençler 75.500 ve 76.000-76.500 seviyesinde bulunuyor. 76.000-76.500 daha önemli. Bu seviyelere hareketlenmelerde satışlar görülebilir. Sonraki dirençler 77.500-78.500 seviyelerinde. Destek seviyelerinde tepki alımları görülse de satış baskısı korunabilir.

Kısa dönemli işlemlerde 76.000-76.500 seviyelerini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 72.500 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir.''

MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)