E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'de kâr satışlarıyla gelen yorgunluk işareti---

BİST'de kâr satışlarıyla gelen yorgunluk işareti

BİST'de kâr satışlarıyla gelen yorgunluk işareti
19 Ocak 2015 - 08:59 borsagundem.com

Borsada yukarı yönlü hareketlenmelerde görülen kâr satışları “Yorgunluk” izlenimi veriyor

''BIST100 Endeksi dünü 326 (% 0.85) puanlık düşüş ile 87.416 seviyesinden ve 3.637 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste kâr satışlarına bağlı düşüş görüldü. Bono faiz oranları ve Dolar/TL paritesinde ise tepki çıkışı vardı. 

Dış piyasaların seyri, merkez bankası kararları, makro ekonomik veriler, Moody’s tarafından Rusya’nın kredi notunun düşürülmesi, yükselen altın ve düşüşü süren petrol fiyatları, FED, BOJ ve Avrupa Merkez Bankası para politikaları ve ABD makro ekonomik verileri izlenen gelişmeler. Primli borsalar ve düşük faiz ortamının sürüyor olması uzun süredir düşüşte olan Altın fiyatlarında tepki yükselişine neden oldu. Alternatif yatırım aracı ve “Güvenli liman” olarak Altın tekrar öne çıktı. Petrol fiyatlarında devam eden düşüş ve Aralık enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesine bağlı olarak Merkez Bankası faiz indirim beklentilerinin güç kazandırmasıyla devam eden olumlu fiyatlama önemli ölçüde yapıldı. İsviçre Merkez Bankası başta olmak üzere bazı merkez bankalarından gelen faiz indirimleri, Merkez Bankasına faiz indirimi yönünde telkinlerin devam ediyor olması ve Aralık enflasyonunda görülen düşüş TCMB’nin yarın yapacağı toplantı için faiz indirim beklentilerine güç kazandırdı. Merkez Bankasının yarınki toplantısı piyasaların seyri açısından önemli görülüyor. Temkinli iyimserlik korunuyor. 

Endekste çıkış hareketi sürüyor. Ancak yukarı yönlü hareketlenmelerde görülen kâr satışları “Yorgunluk” izlenimi veriyor. İlk destekler 87.100-86.800 seviyesinde. Bu seviyeler günlük işlemler için önemli. 86.800  seviyesinin altında satış baskısı artabilir. Sonraki destekler 86.000-85.600 seviyesinde bulunuyor. İlk dirençler ise 87.800 ve 88.300 seviyesinde. Bu seviyelere hareketlenmelerde satışlar görülebilir. Çıkışın devamı için 88.300 seviyesinin üzerinde kalınması önemli. Sonraki dirençler 88.700-89.000 seviyesinde görülüyor.

Endekste çıkış hareketi korunmakla birlikte direnç seviyelerinde kâr satışları görülebilir.        
88.300 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 86.800 seviyesinin altında kâr satışları etkili olabilir. 88.300 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.''
MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)