E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz82 bin puanın üstü önemli---

82 bin puanın üstü önemli

82 bin puanın üstü önemli
17 Temmuz 2014 - 09:00 borsagundem.com

Borsa İstanbul 13 ay sonra 82 bin puanın üzerine çıktı. Endekse bu puan önem arz ediyor

"BIST 100 endeksi değer kazanmaya devam ediyor, bugün piyasanın nabzı PPK ile atacak..
BIST 100 endeksi dün 82.290-81.148 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 1.26 değer kazanarak 82.270 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 1.30 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 1.45 değer kazandı.
Dün Euro Bölgesi'nde İtalya ticaret dengesi verisi takip edilirken, İtalya ticaret dengesi verisinin beklentilerinin üzerinde açıklandığı görüldü. Avrupa borsaları, Çin'den gelen olumlu büyüme verisinin etkisiyle güne yükseliş ile başlarken, gün içerisinde Portekiz'de borç krizinin kontrol altına alındığına ilişkin güvenin artması piyasalarda hissedildi ve Portekiz bankalarında görülen yükselişlerin öncülüğünde günü pozitif tamamladı. Bugün Euro 
Bölgesi'nde aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 0,5 beklenen TÜFE verileri takip edilecek.
Yoğun ve kritik bir hafta geçiren ABD'de, Janet Yellen'ın Kongre'ye yaptığı sunum takip edildi. Yellen dünkü sunumunda haftaya damgasını vuran Senato'ya yapmış olduğu sunumunu tekrarladı. Enflasyon ve işsizlikte hedeflere henüz ulaşılmadığını belirten ve faiz artırımındaki zamanlamanın Fed'in hedeflerine ilerlemesine bağlı olduğunu yeniden  vurguladı. Dün ABD'de gündeme konu olan bir diğer veri ise,  Fed'in "Bej Kitap" raporu takip edildi. Raporda  ekonomik görünümünün pozitif olduğu, işgücü piyasasında yaşanan olumlu gelişmenin piyasalarda hissedildiği ve ABD ekonomisinin yılın geri kalanında güçlenmeye devam edeceği görüşünün yer aldığı dikkat çekti. Güne yükseliş ile başlayan ABD borsalarında, söz konusu gelişmeler ile birlikte bilanço sezonu da takip edilirken, ABD borsaları beklentilerin üzerinde açıklanan kar rakamları ve teknoloji şirketleri arasından yapılan yeni anlaşmaların etkisiyle günü pozitif tamamladı. Bugün ABD'de işsizlik başvuruları, konut başlangıçları, yapı izinleri, 
Philadelphia FED imalat endeksi verileri açıklanacak.
Yurt içine baktığımızda  BIST 100 endeksinde gün boyunca iyimser havanın hakim olduğunu gördük. Endeks Janet Yellen'ın Kongre'ye yapacağı sunuma ve  PPK toplantısına odaklanmıştı. Güne pozitif seyir ile başlayan BIST 100 endeksi faiz indirimi beklentisi ve bankacılık endeksinde görülen yükselişlerin etkisiyle gün boyu pozitif seyrini sürdürdü. Bugün yurt içinde günün en önemli gündem maddesi, TCMB'nin açıklayacağı faiz oranı kararı olacak. TCMB'nin politika faizi olan 1 haftalık repo faizini 50 baz puanlık indirimle yüzde 8,25 seviyesine, faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borçlanma faizini ise yine 50 baz puanlık indirimle yüzde 7,50 seviyesine çekmesi bekleniyor.
Teknik olarak bugün için endeksin 82.000 seviyesi üzerinde tutunması  önem arz etmektedir. Endeksin 82.000 seviyesi üzerinde tutunması durumunda yukarı yönlü hareketlerin görülebileceği, 82.700 ve 83.000 dirençlerinin hedeflenebileceğini söylemek mümkün olabilir. 
Endeksin 82.000 seviyesinden gevşeme göstermesi durumunda ise 81.300 ve 80.800 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir."

ALB Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)