E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz76 bin puan kritik destek---

76 bin puan kritik destek

76 bin puan kritik destek
18 Eylül 2014 - 08:58 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da satışların başlaması ile birlikte 76 bin puan önem arz ediyor

BİST 100 endeksi dün 78.695-79.405-seviyeleri arasında işlem gördü ve günü yüzde 0.42değer kazanarak 78.986 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0.16 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0.77 değer kazandı. 
Gözler FOMC toplantısındaydı. Beklenildiği gibi varlık alım programı 10 milyar dolar daha azaltılırken faizler de ise bir değişiklik görülmedi. Karar metninde ise "considerable time" 
ifadesinin kaldırılmadığını gördük. FED faizlerin gerektiği sürece düşük seviyede kalacağını belirtti. Karar metninde "considerable time" ifadesinin kalması güvercin gözükürken, FED Başkan'ı Janet Yellen konuşmasında ise Ekim ayında varlık alımını sonlandırmayı
planladıklarını belirtti. Metinde en önemli nokta ise ortalama fonlama faizinin yüzde 1.375 olması bekleniyor. Faizlerin yüzde 0.25 seviyesinde arttırılacağı düşünülürse faiz artırım sürecinin en geç Haziran ayında başlaması gerektiğini söyleyebiliriz. Önceden bu faizin 
yüzde 1.12 olması bekleniyordu. 
FOMC toplantısı, İskoçya referandumu ve bugün gerçekleşecek TLTRO ihalesi öncesi piyasalarda tedirginlik bulunuyordu. Euro Bölgesi'nde TÜFE beklentilerin üzerinde pozitif gelirken, Amerika TÜFE yıllık bazda yüzde 1.5 açıklanarak beklentileri karşılamadı. Piyasadaki tüm risklere rağmen Avrupa piyasaları günü alıcılı kapatırken, İskoçya referandumu öncesi İngiltere'de satışlar görüldü. Amerika'da ise güne 
yatay balarken, FOMC metni ve FED Başkan'ı Janet Yellen konuşması sonrası alıcılı seyrin devam ettiğini gördük. Dow endeksi zirve seviyeleri kırdı ve yükselmeye devam etti.
Yurt içinde ise FOMC öncesi alıcılı seyir görüldü. Gün içerisinde 79.500 seviyesi test edilse de bu seviyeden kar satışları görüldü ve günü 79.000 seviyesinin hemen altında kapattı.
Bugün FOMC etkilerinin devam etmesi beklenebilir.  Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere'de İskoçya referandumu ve Euro Bölgesi'ndeki ilk TLTRO ihalesi takip edilecektir. Amerika'da ise konut başlangıçları, perakende satışlar ve yapı izinleri izlenecektir.
Dün 79.000 seviyesinin hemen altında kapatan endeks dün gece FOMC sonrası kurdaki yukarı hareket nedeniyle güne satıcılı başlayabilir. FED kararları sonrası kurda tekrardan 2.2240 seviyelerini test eden USDTRY paritesi yukarı hareketine devam ediyor. Kurdaki bu hareket ve ABD'nin erken faiz artırımına gidebileceği düşünülmesi, endekste satıcılı seyrin görülmesine neden olabilir. Endekste satışların başlaması durumunda 78.500 ve 78.100 seviyeleri, alımların devam etmesi durumunda ise 79.500 seviyesi izlenebilir. Endekste 76.000 seviyesi kritik destek durumundadır.
Tahvil ve Bono tarafında, vadeli gösterge Tahvil faizi güne %9.08 seviyesinden başlıyor. "

İNFO Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)