E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz75 bin puan kritik seviye---

75 bin puan kritik seviye

75 bin puan kritik seviye
23 Eylül 2015 - 08:43 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da yükseliş olması için 75 bin puanın aşılması gerekiyor

Merkez sessizliğini koruyor…

BIST 100 endeksi dün 74.593 – 76.189 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 74.993 seviyesinde yüzde 1,14 değer kaybı ile tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,99 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 1,04 değer kaybetti.
Küresel borsalarda veri akışının sakin olduğu günde, Fed kararlarının ardından küresel ekonomilerdeki büyümelere ilişkin endişelerin artmasıyla birlikte global borsalardaki satış dalgası dün de devam etti. Özellikle Almanya’nın önde gelen şirketlerinden Volkswagen’in kirlilik testlerine ilişkin haberler de söz konusu satışlarda etkili oldu. Bugün Euro Bölgesi’nde hizmet ve imalat PMI verilerinin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin 
konuşması takip edilecek. ABD tarafında ise imalat PMI verisi izlenecek.
Yurtiçinde TCMB faiz oranı kararı takip edildi. Beklentiler dahilinde TCMB faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Politika açıklaması metninde birkaç değişiklik dikkatleri çekti. “Kurul, yurtiçi ve küresel piyasalardaki belirsizliklerin enflasyon beklentileri üzerindeki etkileri ile enerji ve gıda fiyatlarındaki oynaklıkları dikkate alarak, gerekli görülen süre boyunca likidite politikasındaki daha sıkı duruşun korunmasına karar vermiştir” cümlesindeki “daha sıkı” ifadesinin “sıkı” ile değiştirtilmesi Merkez’in güvercin tarafa kayması olarak yorumlandı. Söz konusu Merkez Bankası’nın açıklamasının ardından güne kayıplarla başlayan Borsa İstanbul’da günün ikinci yarısında kayıplar derinleşti. USDTRY paritesinde ise yukarı yönlü hareketler görüldü. Günün geri kalanında seçim hükümetinden gelen istifa haberleri de endeksteki kayıplarla etkili oldu. Döviz sepeti 3,20 seviyesine yerleşirken, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 11,24 seviyesinde gerçekleşti.
Teknik olarak endekste 75.000 seviyesi önem arz etmektedir. Endekste yükseliş denemelerinin görülebilmesi için, 75.000 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmektedir. Bu kapsamda 75.500 ve 76.700 direnç seviyeleri ön planda yer alabilir. Endekste gevşeme görülmesi durumunda ise 74.000 ve 72.000 destekleri izlenecek destek 
seviyeleridir.

ALB Forex

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)