E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz75 bin puan kritik eşik---

75 bin puan kritik eşik

75 bin puan kritik eşik
02 Ekim 2015 - 08:42 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da 75 bin puan seviyesinin aşılması ile yükseliş denemeleri olabilir

Gözler yurt dışından gelecek veri akışında…

BIST 100 endeksi dün 74.020 – 74.853 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 74.530 seviyesinde yüzde 0,44 değer kazancı ile tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 1,15 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0,16 değer kazandı.
Dün Euro Bölgesi’nde ülke ve bölge bazlı imalat PMI verileri takip edildi. İspanya, İtalya ve Almanya imalat PMI verilerinin beklentilerin altında kalmasına karşın Euro Bölgesi’nin genelinde imalat PMI verisinin beklentiler dahilinde açıklandı. Güne primli başlayan Avrupa borsaları günü karışık seyir ile tamamladı. Bugün Euro Bölgesi’nde ÜFE verileri takip edilecek.
ABD’de imalat PMI verileri beklentiler paralelinde gelirken ISM imalat PMI verisi beklentilerin altında kaldı. ABD borsaları ise veri akışı ile birlikte dalgalanırken, kapanışta karışık bir tablo sergiledi. Bugün ABD’de tarım dışı istihdam, işsizlik oranı, ortalama saatlik kazanç verileri, fabrika siparişleri ve Fed Başkan Yardımcısı Fisher’ın konuşması takip edilecek.
Yurtiçinde veri akışının sakin olduğu günde, endekste sıkışık bir seyir görüldü. Bununla birlikte TCMB’nin Eylül toplantısına ilişkin PKK özeti takip edildi. TCMB dün yayınladığı PPK kararları özetlerinde küresel belirsizlerin ve güven endeksinde yaşanan düşüşün aşağı yönlü riskleri arttırdığını ifade etti. Döviz sepeti 3,19 seviyesine yerleşirken, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 11,44 seviyesinde gerçekleşti.
Teknik olarak endekste 75.000 seviyesi önem arz etmektedir. Endekste yükseliş denemelerinin görülebilmesi için, 75.000 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmektedir. Bu kapsamda 75.500 ve 76.700 direnç seviyeleri ön planda yer alabilir. Endekste gevşeme görülmesi durumunda ise 74.000 ve 72.000 destekleri izlenecek destek 
seviyeleridir.

ALB Forex

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)