E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz70 bin desteğine gelinebilir---

70 bin desteğine gelinebilir

70 bin desteğine gelinebilir
24 Ağustos 2015 - 08:27 borsagundem.com

Küresel piyasalardaki yoğun satış dalgası Borsa İstanbul'u olumsuz etkileyebilir

BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde 74.623 – 73.797 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 73.797 seviyesinden yüzde 1,18 değer kaybederek tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 1,12 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0,96 değer kaybı yaşadı.
Cuma günü Euro Bölgesi’nde hizmet ve imalat PMI verileri beklentilerin üzerinde gelmesine rağmen Çin’de imalat PMI verisinin son yılların en düşük seviyesine gerilemesi Çin ekonomisine dair endişeleri tekrar canlandırdı ve bu kapsamda borsalar satıcılı seyretti.
ABD’de ise veri akışı genel itibariyle sakinken bir tek imalat PMI verisi gündemimize konu oldu. İmalat PMI 53.8 puan olan beklentilerin aşağısında 52.9 puan olarak açıklandı. Bu veri bu yıla dair en düşük imalat PMI verisiydi. Gerek beklenti aşağısında kalan bu veri gerekse 
Çin ekonomisine ilişkin endişelerin canlanmasıyla birlikte ABD borsaları satış baskısı altında kalmaya devam etti. Bugün ABD tarafında ise Chicago Fed ulusal aktivite endeksi ve Atlanta Fed Başkanı Lockhart konuşması takip edilecek.
Yurtiçinde ise Ağustos ayı tüketici güven endeksi 65.0 puan olan beklentilerin bir hayli aşağısında 62.4 puan olarak açıklandı. Borsa İstanbul tarafında ise mevcut satış baskısı devam etti. Siyasi belirsizlik ve güvenlik endişeleri borsayı baskı altında tutmaya devam 
ederken yurt dışı borsalarının Çin endişesi ile birlikte satıcılı seyretmesinin de etkisiyle Borsa İstanbul günü yüzde 1,18 değer kaybı ile tamamladı. 2 yıllık gösterge tahvil faizi ise yükselişine devam etti ve günü yüzde 11,13 seviyesinden kapattı.
Teknik olarak endekste satış baskısı hissedilmeye devam ediyor. Endeksin 75.000 seviyesi üzerinde tutunması 77.500’e doğru bir toparlanma getirebileceği gibi, 75.000 aşağısında kalması da aşağı yönlü riskleri beraberinde getirecektir. Bu durumda kısa vadede 72.500 
ve 70.000 gibi destekler takip edilecektir.

ALB Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)