E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz1 milyar dolarlık boşanma tazminatını beğenmedi---

1 milyar dolarlık boşanma tazminatını beğenmedi

1 milyar dolarlık boşanma tazminatını beğenmedi
09 Ocak 2015 - 07:48 borsagundem.com

Harold Hamm boşanmak istediği eski eşine 975 milyon dolarlık çek yolladı

ABD, bu boşanmayı konuşuyor. Ülkenin en zengin işadamlarından petrol devi Harold Hamm ile eski eşi Sue Ann Arnall arasında devam eden davada ilginç bir gelişme daha yaşandı. Hamm'ın avukatları, geçtiğimiz gün boşanma tazminatı olarak Arnall'a 974.8 milyon dolarlık bir çek gönderdiklerini açıklarken, Arnall ise bu çeki kabul etmedi. Nedeni ise daha fazla para talep etmesi. Geçtiğimiz aylarda ayrılmaya karar veren çiftin boşanma sürece hala mahkemede. 

26 YIL ÖNCE ŞİRKETTE ÇALIŞIYORDU

Hamm'ın kurduğu ve yönettiği Continental Resources şirketinde eski bir çalışan olan Arnall, daha sonra Hamm ile evlenmiş ve evlilikleri de 26 yıl sürmüştü. Bugün Forbes dergisinin hesaplarına göre Hamm'ın serveti 18 milyar dolar civarında. Arnall da kendisinin bu serveti yaratmasında Hamm'a büyük destek verdiğini hatta bu servette aslan payının kendisine ait olduğunu söylüyor. 

HAKİM 1 MİLYAR DEDİ

Konuyla ilgili ilk görülen davada hakim 1 milyar dolara yakın bir tazminat belirlemiş fakat bu iki tarafı da memnun etmemişti. Hamm rakamın çok yüksek, Arnall ise çok az olduğunu belirtip konuyu yüksek mahkemeye taşımıştı. Yüksek mahkemenin kararı beklenirken, Hamm'dan ilginç bir hamle geldi ve Arnall'a avukatları aracılığıyla yaklaşık 975 milyon dolar değerinde bir çek yolladı.

Mahkemeyi bekleyecek

Arnall önerilen rakamı kabul etse konu kapanacak ve çift bu rakam karşılığında boşanmış olacaktı. Fakat Arnall yüksek mahkemenin kararını beklemeyi tercih etti. Artık geri dönüş yok. Yüksek mahkemenin verdiği her türlü karar iki taraf için de geçerli olacak. Hamm için ikinci bir şok olabilir. 

İşte en pahalı boşanmalar

Tarihin en pahalı boşanmaları listesinde ise ilk sırada Dimitri-Elena Rybolovelva çifti yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)