E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZeybekçi: Son 20 çeyrektir % 5.8 büyüdük---

Zeybekçi: Son 20 çeyrektir % 5.8 büyüdük

Zeybekçi: Son 20 çeyrektir % 5.8 büyüdük
21 Aralık 2014 - 07:48 borsagundem.com

DEİK Zirvesi’nde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, büyüme rakamını açıkladı, eleştirilere yanıt verdi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) dün düzenlenen Olağan Genel Kurulu'na katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye ekonomisinin son 20 çeyrektir ortalama yüzde 5.8 büyüdüğünü söyledi. “Zeybekçi, “Etrafımız ateş çemberiyken, AB ekonomisi böyleyken bu, büyük başarıdır” dedi.

Ekonomi Bakanı konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Büyümenin yüzde 2.6’sı ihracattan geldi. Cari açık beklentilerin çok üzerinde iyileşti, yüzde 37 daraldı. Burada başka bir başarı da var ki cari açığı daraltmayı ‘büyüyerek’ başardık. Bu çok önemli.”

Bakan Zeybekci, DEİK’in yeniden yapılandırılmasıyla ilgili olarak ise, “Bunu istişarelerle, sizlerle birlikte yaptık. Daha güçlü bir DEİK ortaya çıktı. Bazıları temelsiz bilgilere dayanarak eleştirdi. ‘DEİK devletleştirildi, vergi kondu’ diyorlar. Bir kere DEİK’in yapısı aynen muhafaza edildi, kimliği güçlendi. Eski halinde 42 olan kurucular kurulu sayısı 99’a çıkarıldı. 25 kişilik yönetim kurulu ise 35 kişiye yükseldi ve hepsi de kendi üyeleri arasından kendileri tarafından seçilecek oldu. Şimdi daha bağımsız, daha güçlü bir DEİK var ve Ekonomi Bakanlığı bütçesinden DEİK’e kaynak aktarımı da getirildi.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)