E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZarrab'dan savcılara dava---

Zarrab'dan savcılara dava

Zarrab'dan savcılara dava
20 Nisan 2014 - 08:25 borsagundem.com

17 Aralık operasyonunun baş aktörü olan Reza Zarrab, kendisi hakkında karar veren savcılara karşı atağa geçti

Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonunda 74 gün tutuklu kalan işadamı Reza Zarrab, 2 telefonunun “Selam Örgütü” soruşturması adı altında yasadışı dinlendiğini öne sürerek hâkim, savcı ve polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, soruşturma başlattı

Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonunda tutuklandıktan 74 gün sonra tahliye olan işadamı Reza Zarrab, kendisine ait 2 cep telefonunun “Selam Örgütü” soruşturması kapsamında yasadışı yollarla dinlendiğini ve teknik takipler yapıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

‘KAMU DAVASI AÇILSIN’

İşadamı Zarrab, avukatı Şeyda Yıldırım aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, 2 telefonunun dinlendiğini, medyada çıkan haberlerden öğrendiğini kaydetti. Elde edilen yasadışı verilerin daha ileri gidilerek internet aracılığıyla milyonlara ulaştırıldığı öne sürülen dilekçede, kim oldukları kendilerince tam olarak bilinmemekle birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde oluşturulan bu yasadışı soruşturma dosyasında soruşturmayı yapan savcı, hâkim, emniyet görevlisi ve diğer kişilerin tespit edilerek haklarında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması talep edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Dilekçede, işlemi yapan söz konusu kişiler hakkında “Suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak”, “Kişisel verilerin kaydedilmesi”, “Verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal”, “Görevi kötüye kullanma”, “Suç uydurma ve iftira” suçlarından soruşturma açılması istendi. Zarrab’ın yaptığı şikâyet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)