E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYurtdışından eşya getirecekler dikkat!---

Yurtdışından eşya getirecekler dikkat!

Yurtdışından eşya getirecekler dikkat!
25 Kasım 2014 - 02:32 borsagundem.com

Gümrüklerde beyan edilen eşyaların kıymetinin doğru olup olmadığınıı tam olarak kavrayabilmesi için çalışma başlatıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gümrüklerde beyan edilen eşyaların kıymetinin doğru olup olmadığını tam olarak kavrayabilmek için harekete geçti.

Neşe Karanfil'in Hürriyet'teki haberine göre hazırlanan taslağa göre, getirilen eşyanın doğru vergilendirilmesi için kamu kurumları, gerçek ve tüzel kişiler; Gümrük Bakanlığı’nın gümrük vergilerinin kontrolü amacıyla eşyanın vergilendirilmesine ilişkin isteyeceği her türlü belge, bilgi ve bunlara ilişkin her türlü ortamdaki kaydı, bu kayıtlara erişimi sağlamak için tüm bilgi ve şifreleri tam ve doğru olarak vermek ve gerekli kolaylığı sağlamakla yükümlü olacaklar.

Uluslararası nakliyat yapan kamyon ve TIR’lar belirlenen noktalar dışında duramayacak, konaklayamayacak. Gümrük Bakanlığının hazırladığı taslağa göre beyan edilen kıymetin gerçek ve doğruyu yansıtmadığı sonucuna varılırsa gerektiğinde eşyanın bildirilen kıymet değeri reddedilebilecek. Maddenin gerekçesinde alıcı ile satıcı arasında yapılan ticari işlemlerde gümrük idaresinin işlemin koşullarına ilişkin bilgi sahibi olmasının söz konusu olmadığına dikkat çekilerek, bunun için yükümlülerden talep edilen kıymet bildirim formları ile ayrıntılı bilgi alınmaya çalışıldığı belirtildi.

Beyanın gerçeklik ve doğruluğu konusunda tereddüt oluşması halinde yükümlülerden konunun izahının istendiği ancak yükümlülerin yeterince işbirliği yapmayabildiğine değinilen gerekçede, şüphelerin giderilememesi halinde gümrük idaresinin bir kıymet tespiti yaptığını ancak konunun yargıya taşındığında yasada açık hüküm bulunmadığı için beyan edilen kıymetin geçerli olduğu anlatıldı. Yasa taslağındaki değişiklikle beyanın reddedilmesi ve belirlenmesinin yolu açılıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)