E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan erken seçime mi gidecek?---

Yunanistan erken seçime mi gidecek?

Yunanistan erken seçime mi gidecek?
22 Aralık 2014 - 09:47 borsagundem.com

Yunanistan Başbakanı Samaras, eğer kendi cumhurbaşkanı adayı seçilirse ülkesinin erken seçime gideceğini söyledi

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, bu hafta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci 
turunda kendi adayı kazanırsa  hükümete Avrupa yanlısı bağımsızları almayı ve 2015 sonunda erken genel seçime gitmeyi vaat etti. 
Samaras dün yaptığı televizyon konuşmasında Yunanistan'ın  kurtarma yardımı programından 2015'te çıkabilmesi için kreditörleri olan Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu ile süren müzakereleri tamamlamakla yükümlü olduğunu söyledi. 
Samaras, desteklediği Stavros Dimas'ın Çarşamba günü parlamentoda cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, lideri olduğu muhafazakâr-merkez sol koalisyon hükümetini yeni üyelerle 
genişletebileceğini söyledi. Dimas geçen hafta yapılan ilk turda beklentilerin altında oy 
alabilmişti. Meclis üçüncü tur seçimin yapılacağı 29 Aralık'ta da cumhurbaşkanını seçemezse ülke Şubat ayı başında erken seçime gidecek, bu da kurtarma müzakerelerini tehlikeye sokacak. 
Finans piyasalarının Yunanistan'ı yakından izlediklerini hatırlatan Samaras illetvekillerinden "ulusal çıkarların ve mantığın sesine kulak vermelerini" istedi. "Böylece ekonomik ve siyasi bakımdan güvence altında olursak  2015 sonunda genel seçimler için uygun bir takvim 
yakalayabiliriz." 
Genel seçimin normal tarihi 2016 yılı. 
Samaras Şubat'ta erken seçime gitmek zorunda kalmamak için  mecliste 20 oy daha kazanmak zorunda. Bu nedenle bağımsız ve küçük partilerin milletvekillerini yanına çekmeye çalışıyor. Kurtarma programının koşullarını yeniden görüşmek isteyen  yardım programı karşıtı solcu Syriza partisi ise erken  bir seçimin galibi olarak görülüyor.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)