E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYolsuzlukla ilgili adımlar atıldı---

Yolsuzlukla ilgili adımlar atıldı

Yolsuzlukla ilgili adımlar atıldı
26 Kasım 2014 - 11:18 borsagundem.com

Maliye Bakanı Şimşek, yolsuzluk konusunda birçok önemli adımlar atıldığını söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yolsuzluk konusunun birçok ülkede önemli sorun olduğunu belirterek, "Türkiye de bundan istisna değil ancak yolsuzlukla mücadele alanında çok önemli ilerleme kaydedildi. Türkiye birçok yolsuzluk iddialarıyla karşılaştı ama bunlar hep siyasi güdümlü suçlamalardı ve bu suçlamaların üstesinden gelindi" dedi.

Şimşek, bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Türkiye Kamu-Özel Sektör İş Birlikleri Forumu"nda, özellikle küresel kriz sonrasında kamu kaynaklarının sınırlı hale geldiğini ifade ederek, kamu-özel sektör işbirliğinin öneminin daha da arttığını söyledi. 

Özel sektörün kamuya oranla çok daha yaratıcı ve dinamik olduğunu anlatan Şimşek, kamu-özel sektör işbirliği çalışmalarında, özellikle ulaştırma alanında önemli başarıların elde edildiğini bildirdi.

Göreve geldikleri dönemde Türkiye'nin uçurumun kenarında olduğunu kaydeden Şimşek, birçok konu ile birlikte mali durumu da kökünden düzeltme eğilimine girdiklerini anlattı.

Şimşek, yapılan düzenlemelerle Türkiye'nin, OECD ülkeleri içerisinde en hızlı ilerleme kaydeden ülkelerden biri olduğunu belirterek, son yıllarda bütçe açığı konusunda da başarı elde edildiğini ifade etti.

Türkiye'nin sağlık, turizm ve inşaat sektörlerinde başarılı performans sergilediğini kaydeden Şimşek, bu alanlarda da kamu-özel sektör işbirliğinden faydalandıklarını dile getirdi. Şimşek, enerji sektöründe de bu işbirliğinin gerekli olduğunu vurguladı.

"Hedef uzun vadeli başarı" 

Göreve geldiklerinden bu yana çok büyük reformlar gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Şimşek, "Biz insana yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlar bize uzun vadede dönecek. 2007'den bu yana birçok ülke istihdam yaratmakta çok sıkıntı çekti ama biz birçok yeni istihdam oluşturduk" diye konuştu. 

Şimşek, yolsuzluk konusunun birçok ülkede önemli sorun olduğunu da belirterek, "Türkiye de bundan istisna değil ancak yolsuzlukla mücadele alanında çok önemli ilerleme kaydedildi. Türkiye birçok yolsuzluk iddialarıyla karşılaştı ama bunlar hep siyasi güdümlü suçlamalardı ve üstesinden gelindi" ifadelerini kullandı.

Son birkaç yılda ülkede bazı gerginlikler yaşandığını anımsatan Şimşek, 2015-19 yılları arasında planlanan herhangi bir seçim olmadığını, bunun da kendilerine önemli bir uygulama zamanı vereceğini anlattı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)