E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Yaptırımlar 9 milyar dolara mal olabilir---

​Yaptırımlar 9 milyar dolara mal olabilir

​Yaptırımlar 9 milyar dolara mal olabilir
20 Ağustos 2014 - 18:46 borsagundem.com

ING, Rusya’nın AB’ye uyguladığı yaptırımların Birlik’e 9 milyar euroya mal olabileceği tahmininde bulundu

ING Group’a göre, Rusya’nın Avrupa Birliği’ne (AB) uyguladığı gıda ambargosunun Birlik’e yıllık maliyeti 6.7 milyar euroyu (9 milyar dolar) bulabilir.

Aralarında Raoul Leering’in de bulunduğu Amsterdam’daki ING’nin ekonomistleri, yazdıkları araştırma raporunda “Rusya'nın Batı'ya uyguladığı gıda ambargosunun olası etkileri beklenenden fazla olabilir” yorumlarını yaptılar. ING’nin uluslararası ticaretten kaynaklanan katma değeri de içine alan hesaplamaları, tehlikede olan iş sayısını da 130.000 olarak belirledi.

Rusya, Ukrayna krizi nedeniyle kendisine uygulanan yaptırımlara misilleme olarak, AB ve ABD’den çeşitli gıda maddelerinin ithalatını 1 yıllığına yasaklama kararı almıştı. ING, Gouda peynirinden Polonya elmasına dek birçok ürünü vuran ve Rusya’ya ihracat yapanları doğrudan etkileyen yaptırımların, bu şirketlere arz yapan ihracatçıları da dolaylı etkilediği görüşünde.

AB 2013 yılında Rusya’ya 1.26 milyar euroluk meyve, 769 milyon euroluk da sebze satışı yaptı. Avrupa Komisyonu 18 Ağustos’ta meyve sebze üreticilerine Kasım ayına kadar geçerli olacak 125 milyon euroluk bir yardım açıklamıştı.

ING’nin analizi, Rusya’ya ihracatın AB üretiminin yaklaşık yüzde 6’sını oluşturduğunu ve gayrisafi yurtiçi hâsılasının da yüzde 0.04’üne tekabül ettiğini ortaya koydu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)