E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWTI petrol yükselişi 3. güne taşıyor---

WTI petrol yükselişi 3. güne taşıyor

WTI petrol yükselişi 3. güne taşıyor
20 Ekim 2014 - 10:06 borsagundem.com

WTI petrol, OPEC’in en büyük üreticilerinin piyasayı desteklemek için adım atacağı spekülasyonlarını artırması ile yükselişi 3. güne taşıyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), İran’ın fiyat düşüşlerini önleme arayışı içine olduğunu belirtmesinin Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) en büyük üreticilerinin piyasayı desteklemek için adım atacağı spekülasyonlarını artırması ile yükselişi 3. güne taşıyor. Brent petrolü Londra'da yükseliyor.

Petrol vadelileri New York’ya yüzde 0.9 kadar artış göstererek 2 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesinden yükselişi genişletti. Devlet tarafından yönetilen Mehr haber ajansına göre İran Başkanı Hassan Rouhani petrol bakanlığına fiyat düşüşlerinin sonlandırılması için talimat verdi. Suudi Arabistan ve Kuveyt’in de 16 Ekim’de petrol üretimini düşürmeye başladığı belirtildi.

Sydney’de bulunan CMC Markets baş stratejisti Ric Spooner, “Güven üzerinde genel bir risk mevcut. Petrol fiyatlarında ciddi değişimler oldu ve aşağı yönlü trend sürüyor. Şu an gördüğümüz her yükseliş düzeltme rallisidir” dedi.

Petrol, BNP Paribas SA ve Bank of America Corp.’un da içine dahil olduğu bazı bankaların, OPEC’in üretimi düşüreceği ihtimalini de hesaba katarak, petroldeki gerilemenin sona erdiği tahmininde bulunması ile ayı piyasasından toparlanıyor. Goldman Sachs Group Inc. ise satışları doğrulayacak bir arz fazlasının bulunmadığı açıklamasında bulundu.

Yarın vadesi dolacak olan Kasım vadeli WTI petrol kontratı Nymex elektronik işlemlerde 73 sent kadar yükselerek varil başına 83.48 dolar oldu ve Sinagpur saati ile 83.17 dolardan işlem gördü. Daha aktif olan Aralık vadeli kontrat 39 sent artış ile 82.45 dolara geldi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 10 yukarısında setrediyor. İleri ay vadeli kontrat fiyatları bu yıl yüzde 15 geriledi.

Kasım vadeli Brent petrolü kontratı 54 sent kadar veya yüzde 0.6 yükselerek Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında varil balına 86.70 dolardan alıcı buldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 17 Ekim’de 4.10 dolar iken bugün 3.80 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)