E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜst düzey AK Partili'den Erdoğan'a eleştiri---

Üst düzey AK Partili'den Erdoğan'a eleştiri

Üst düzey AK Partili'den Erdoğan'a eleştiri
18 Ekim 2014 - 11:22 borsagundem.com

BBC muhabiri Paul Moss, kendisine açıklama yapan bir AK Partilinin flaş sözlerini yayınladı

BBC muhabiri Paul Moss, Suriye sınırındaki Kürt kenti Kobani'nin IŞİD militanlarının kontrolüne geçmesi olasılığı, Türkiye hükümetiyle Kürt hareketinin ilişkilerini gerginleştirmesi üzerine, İstanbul'da bir dizi yetkiliyle görüşerek, bu tartışmaya dair fikirlerini sordu. Moss, bu görüşmeden olay yaratacak açıklamalar elde etti.
 
Moss'un İstanbul'da görüştüğü Adalet ve Kalkınma Partisi'nin üst düzey bir milletvekili ismini vermemek kaydıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve partisinin Kürt politikasını sert biçimde eleştirdi.
 
"BARIŞ SÜRECİNİN YAKINDA ÇÖKEBİLECEĞİNE İNANIYORUM"
 
Kimliğini saklayan AKP milletvekili, BBC'ye yaptığı açıklamada ''Hükümetin PKK'ya saldırma kararını neden aldığını anlamak çok zor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürt sorununu çözmeye değil, oylarını artırmaya odaklanmış durumda. Barış sürecinin yakın zamanda çökebileceğine inanıyorum. Bu ise ülkeyi kaosa sürükleyecektir'' dedi.
 
BBC muhabiri, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul teşkilatında görev yapmış İbrahim Yıldırım'ın görüşlerine de yer verdi.
 
"PKK'YA YÖNELİK SALDIRILAR HAKLI GEREKÇELERE DAYANIYOR"
 
Yıldırım, PKK'ya yönelik saldırıların haklı gerekçelere dayandığını ve yeniden yapılabileceğini söylüyor.
''PKK hala terörist bir örgüttür. Allah'a şükür askerlerimiz ölmedi ama Türk güvenlik güçleri terörist saldırıların hedefindeydi. Hava kuvvetlerimiz durup dururken operasyon düzenlemeye kalkışmadı" diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam ediyor: "Eğer PKK tekrar bir saldırıda bulunursa, Türkiye ordusundan da karşılık alacaklardır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali19 Ekim 2014 09:27

    Ülkeye toplum değil millet sahip çıkar.Millet iradesini seçimlerde ortaya koymuştur. Ancak hiç kimse diğerine fitneci, ihanetçi... diyemez. Bir başkası size daha ağır hitap edebilir. İktidarda olmak insanları kategorize etme yetkisi vermez.Yoksa Esad, Saddam,Sisi... oluruz.

  • Fatih19 Ekim 2014 00:10

    Bu topraklar üzerinde yıllarca oyun oynandı Osmanlı çöktü yerine yeni türkiyemiz kuruldu ve 1930 dan itibaren oyunlar had safhada devam etti şuan zirvede Aziz milletimiz aşağıya bakın Ortadoğu'ya ve aklınızı başınıza alın soğan ekmek yemek bile özgür ve bir ülkesi varken güzeldir bakın Filistin'e zenginleşmek için ne hale geldi haritadan silindi şimdi o oyun tr üzerinde oynanıyor

  • keskin kılıç 18 Ekim 2014 21:18

    bu ara türkiyeye o kadar saldıran ve fitne cıkaran varki bazen demekki yapılması gerekeni yapıyor hükümet.. bir sürü yalan dolan haberler kol geziyor .. türk toplumları ülkesine her zaman ayırt etmeksizin sahip cıkacaktırr

  • Kral edezart18 Ekim 2014 20:47

    İngiliz gazetesi ve meçhul biri haaaa oşt BBC oşt.Sizin doğru haberlerinize hasret kaldık.

  • lol18 Ekim 2014 15:57

    aslında eleştiren çok ama saklanmayı tercih ediyorlar, cesaretsiz, korkaklar sürüsü bunlar, hep böyle oldular tarih boyunca, akp lilerin duruşu böyle işte...