E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'ya 11 milyar dolar gaz faturası---

Ukrayna'ya 11 milyar dolar gaz faturası

Ukrayna'ya 11 milyar dolar gaz faturası
25 Nisan 2014 - 07:59 borsagundem.com

Gazprom, Ukrayna’ya 2013'te satın almadığı doğalgaz için 11.4 milyar dolarlık fatura kesti

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı isyancılar nedeniyle zor günler geçiren Kiev yönetimine bir darbe de Rus enerji şirketi Gazprom’dan geldi. Gazprom, 2013 yılında satın alma sözü verip almadığı doğalgaz için Ukrayna'ya 11,4 milyar dolarlık fatura kesti. Rus enerji şirketinden gelen bu son hamle, Kiev yönetiminin üzerindeki doğalgaz kesintisi baskısını artırdı. Ukrayna ile Gazprom arasında 2009 yılında varılan “al ya da öde” anlaşmasına göre Kiev, Rusya’dan gelen gazı alsa da almasa da para ödemek zorunda.

'MAHKEMEDE SAVAŞACAĞIZ'

Ukrayna Enerji Bakanı Yuri Prodan, Gazprom’un taleplerini haksız bulduklarını ve şirketle mahkemede savaşmaya hazır olduklarını söyledi. 'ANLAŞMA ADİL DEĞİL' Ukrayna eski Başkanı Viktor Yuşçenko’nun enerji danışmanı Bohdan Sokolovskyi, “Rusya, Ukrayna’nın Avrupa ile görüşmeleri öncesinde ortamı germek istiyor. Anlaşmaya göre Gazprom’un bu parayı talep etme hakkı var. Asıl sorun anlaşmanın en baştan adil olmaması” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)