E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTwitter'ın eline koz geçti---

Twitter'ın eline koz geçti

Twitter'ın eline koz geçti
07 Nisan 2014 - 21:34 borsagundem.com

​Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı

Bakanlar Kurulu, 5 haftalık seçim arasının ardından bugün Başbakanlık Yeni Bina'da toplandı.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 13.00'te başlayan toplantı yaklaşık 6 saat sürdü. 

Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, açıklama yapıyor.  Arınç'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

BÜYÜK BAŞARI
"Bu seçimlerin AK Partimiz açısından büyük başarı olduğunu övünerek ve gururla söylemeliyim. Belediye Başkanlığı seçimi yapılan 30 büyükşehirin 18'ini AK Partili adaylar kazandı. 51 ilin ise 30'unu kazandık. 919 ilçenin ise 560'ını AK Pari kazandı. 394 beldenin de 213'ünü AK Partili adaylar kazandı. 

BELEDİYELERİN YÜZDE 60'INI KAZANDIK
Biz büyükşehir, ilçe ve beldeleri topladığımızda belediyelerin yüzde 60'ını kazanmış durumdayız. CHP 'nin yüzde 17, MHP 'nin ise yüzde 12'lik bir orana tekabül ediyor. İlçe belediye başkanlıklarının tamamını kazandığımız 7 il var. Maalesef 3 ilimizde ilçe belediye başkanlığı kazanamadık.

DÜZMECE TAPELERLE AK PARTİ 'Yİ ALAŞAĞI EDECEĞİNİ DÜŞÜNENLER...
Seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik çalışmalara rağmen bu büyük bir başarıdır. AK Parti'yi düzmece tapelerle alaşağı edebileceklerini düşünenler için de büyük bir başarısızlık olmuştur. Halkımıza teşekkür ediyoruz. Onların güvenlerine layık olarak çalışmaları birlikte yapacağız.

AYM'NİN TWITTER KARARI USÜLE AYKIRIDIR
Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili olarak Başbakanımız karara saygı duymadığını ama uygulamak zorunda olduklarını söyledi. Kanunda yer alan madde göre iç hukuk yollarının tüketilmesi gerektiğini gösteriyor. Bu nedenle karar mahkemenin kuruluş usüllerine aykırıdır. 

Anayasa Mahkemesi burada durumdan vazife çıkarmış. Yargı yetkisi bir egemenlik yetkisidir. AYM böyle bir karar almakla Türk yargısının kararları geçersiz kılındı. Twitter isimli şirkete Türk mahkemelerinin kararlarını uygulamayabileceği konusunda güvence verdi. 
 
Twitter'da mahkeme kararlarını uygulamama konusunda eline koz geçirmiş oldu. Şimdi şikayetçi olan insanların haklarını kim savunacak? AYM'nin bireyi koruması gerekirken, Twitter'ı koruyor, bireyi korumuyor. Oybirliğiyle verilen bu karar insanımızı ve mahkeme kararlarını korumaya yönelik bir karar değildir. 

Sanal alemin ifade özgürlüğü bakımından korunması gerekir ama insanların hakları da korunmalıdır. Bence çok yanlış bir karardır ve düzeltilmesi gerekir. Bu kararı uygulamak durumundayız ama insanımızı korumak için mevcut tedbirler yeterli değilse, ilave tedbirler de getireceğiz.

PARALEL YAPI KONUŞULMADI
Paralel yapıyla ilgili Bakanlar Kurulu'nda bir şey konuşulmadı. Ama adli ve idari bakımdan gerekenler yapılacak. Adalet Bakanlığımız yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Suriye konulu toplantının montajlanarak sızdırılmasıyla ilgili başlatılan soruşturma da devam ediyor.

BAKANLARLA İLGİLİ SORUŞTURMA ÖNERGELERİ
19 Mart'ta AK Partili milletvekilleri ve CHP'li milletvekilleri ile verilmiş 4 bakanımızla ilgili soruşturma önergesi var. 5 Mayıs'a kadar bu önergeler konuşulup kabul edilip edilmeyeceğini görmemiz lazım. 

Biz bireyin haklarından vazgeçecek değiliz. Efendim, 'Sanal alemdir, isteyen istediğini yapar' böyle bir özgürlük hayvanlar aleminde bile yok. Bireyin hakkı her şeyin üstündedir. Bireyin taleplerine kulaklarımızı tıkayamayız.

FETHULLAH GÜLEN'LE İLGİLİ İADE YOK
Fethullah Gülen ile ilgili hükümetin iade talebinde bulunmadığını biliyorum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)