E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜSİAD üyeleri Erdoğan hakkında ne düşünüyor---

TÜSİAD üyeleri Erdoğan hakkında ne düşünüyor

TÜSİAD üyeleri Erdoğan hakkında ne düşünüyor
20 Eylül 2014 - 09:38 borsagundem.com

Yıllar sonra TÜSİAD toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında üyeler ne düşünüyor

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Ertuğrul Özkök bugünkü yazısında, bu hafta çok konuşulan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllar sonra katıldığı TÜSİAD toplantısını farklı bir açıdan kaleme aldı. Özkök, toplantıya katılan TÜSİAD üyelerinin yüzlerindeki ifadeleri kendine has üslubuyla yorumlayan Özkök, üyelere puan verdi. İşte Özkök'ün yazısı.


 
Nâzım Hikmet bana sorsa:
"Bana sıkıntının tablosunu çizebilir misin Abidin" dese...
Şu cevabı verirdim:
"Tablosunu çizemem ama fotoğrafını çekebilirim..."
Önceki gün TÜSİAD üyelerinin Cumhurbaşkanı ile çekilmiş fotoğrafını uzun uzun seyrederken her yüzdeki ifadede bunları öyle açıkça okudum ki...
Hadi gelin, sağdan başlayarak her birini birlikte seyredelim.
 
-EN SAKLAYAMAYAN Banko Cem Boyner... Hiç memnun değil, Cumhurbaşkanı'nın söylediklerinin büyük bölümüne hiç katılmıyor, masanın kenarındaki muhalif gibi duruyor. Yüzündeki ifadeyi hiç saklayamıyor veya saklamıyor.
Hayali balonunun içindeki içsesi şöyle: "Yok kardeşim, asla değişmez..."
 
-EN SIKINTILI Banko Suzan Sabancı Dinçer... Cumhurbaşkanı konuşmasında adını vermeden onun Londra'da yaptığı konuşmaya girişmiş. Çok sıkıldığı belli ama, sıkıntıyı çok başarılı bir profesyonel maskeyle iyi saklamış.  
Nötr duruş puanı 9.
 
-EN RAHAT Banko Güler Sabancı... Atılan eleştiri oklarından hiçbiri ona isabet etmemiş.
Rahat ama, o da rahatlığını aynı profesyonel duruş ile nötr bir ifadeye çevirmeyi başarmış.
Onun nötrlük puanı da 9.
 
-EN KENDİNDEN MEMNUN Banko Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan... Rakip sahada oynamasına rağmen alan üstünlüğünü ele geçirmiş. Ötekilerin aksine, içindeki keyfi ve memnuniyeti hiç maskelemeden bütün açıklığı ile yansıtıyor. Biraz açılmış ayakların duruşu bu memnuniyetin en çarpıcı aksesuarı haline gelmiş.
Rakip saha performansı 10.
 
-EN KAÇMAK İSTEYEN Banko Rahmi Koç... Yüzündeki ifade "Şu sıkıntı bir an önce bitse de, Ertekin'in oraya kapağı atsam" havasında. Aklı ve mantığı tamamen orada, ama ruhu alıp başını gitmiş.
 
-EN DİKKATLİ Banko Arzuhan Doğan Yalçındağ... Kıyafet, oturuş, bakış, duruş, ellerin ve ayakların pozisyonu çok dikkatle yerli yerine konmuş. Yüzünde yanlış anlamaya veya anlatmaya yol açacak en küçük ifade yok.
Nötrlük puanı 9.
 
-EN FARKLI Banko Mustafa Koç... Oturuş Erdoğan'ınki kadar iddialı. Yüzdeki ifade ondan da iddialı. Divan Oteli ve ananas eleştirilerinden fazla etkilenmiş bir hali yok.
Duruş puanı 9.
 
-EN UZAK Banko Ümit Boyner... Sıranın öbür ucundaki eşi Cem Boyner kadar memnuniyetsiz, ama ondan bile daha uzakta. Bildiğimiz Ümit Boyner. Cumhurbaşkanı konuşurken, içinden tweet atmak gelmiş, ama sonra kendine mani olmuş bir hali var. Ancak yüzündeki ifadeyi eşinden iyi saklamış.
Nötrlük puanı 8.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HEYKELCİ30 Kasım 2021 15:44

    BU TÜSİATÇILAR BATICIAYDIN LAİKLER NEDEN  İŞÇİSİNE ASGATİ ÜCRETEN FAZLASI VERMEZLER  HEP DEVLETİ  SUÇLARLAR SOLCU KOMİNİST SEVEN LAİKLER 

  • Mein20 Eylül 2014 15:35

    Deplasmanda olan bu yazının yazarıdır.Halk tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanı na sen deplasmanda diyemezsin.O dönemlerin geçeli nerdeyse birbuçuk yıl oldu.Artık bu tip yazarlara değil Tüm Türkiye önümüze bakalım.

  • genco20 Eylül 2014 12:40

    cem boyner dışında diğerleri ciddiye alınacak tipler değil o kadar laf yiyip ayakda alkışlarsan seni kimse ciddiye almaz ve üzerie gelir demek ki boyner dışında hepsinin açıkları var korkuyorlar

  • kıro20 Eylül 2014 12:13

    bence adamların tarih olma durumu yok, sayılı zenginler, her zaman zenginlerdi... sonradan görmeler tarih olur paşam...

  • MUSTAFA20 Eylül 2014 10:17

    BİİTİ O DEVİRLER TÜSİAD GİDİN ÜRETİMİNİZE BAKIN İŞİNİZ O HÜKÜMET DEVRİNİZ TARİH OLDU ARTIK.BİR GÜN SİZLER DE TARİH OLACAKSINIZ