E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye karşı üçlü ittifak---

Türkiye'ye karşı üçlü ittifak

Türkiye'ye karşı üçlü ittifak
09 Kasım 2014 - 09:08 borsagundem.com

Mısır'da darbeyle gelen Abdulfettah el-Sisi, Yunanistan Başbakanı Samaras ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Kahire'de buluştu.

Mısır'da darbeyle yönetime gelen Cunta hükümeti Başkanı Abdulfettah el-Sisi, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Kahire'de görüştü.
Ekonomisi çöken ve Avrupa'ya el açan Yunanistan ile darbecilerin yönettiği Mısır, Kıbrıs Rum Kesimi'nin Akdeniz'deki petrol hayaline ortak olup, Türkiye'ye karşı harekete geçti.
Mısır'da darbeyle yönetime gelen Cunta hükümeti Başkanı Abdulfettah el-Sisi'nin, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Kahire'de görüştüğü ifade edildi. Görüşme sonrası konuşan Sisi, Türkiye'yi kınadıklarını belirtti.

MISIR PETROL HAYALİNE ORTAK
Sisi, Türkiye karşıtı yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki 'faaliyetlerini' kınadığını söyledi. Türkiye'ye karşı kirli ittifakın yapıldığı görüşmede, Yunanistan ve Mısır'ın, Rum Kesimi'nin Akdeniz'deki petrol hayaline ortak olması dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl bir günde binlerce darbe karşıtına ölüm emri veren Sisi, yıllardır krizle boğuşan Yunanistan ve Kıbrıs'ta barış müzakerelerine gölge düşüren Rum kesimi ile yaptığı ortak açıklamada 'Ortadoğu'da güven ve istikrarı sağlamak bize düşüyor' şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • don karleone09 Kasım 2014 15:48

    mısır önemli bir devlet, ve önemli bir pazar ne yazık ki kaybettik

  • kral09 Kasım 2014 14:12

    ATEŞ OLSANIZ CURUMUNUZ KADAR YER YAKARSINIZ. BİR DE ENSE TRAŞINIZI GÖRSEYDİK.

  • Tuğbey09 Kasım 2014 12:00

    'Ortadoğu'da güven ve istikrarı sağlamak bize düşüyor'Darbeci SİSİ'nın ifadesi bu. Sen kim itikrarı sağlamak kim.Sen önce kendi ülkende itikrarı sağla! Darbeciler istikrar sağlalayabilirmi.Oda ayrı bir konu. Sen yıllardır bir avuç İsrail'in hakkından gelemedin.Birde kalkmış Rum ve yunanistanla ittifak yapıp Türkiye'ye kafa tutuyor

  • ömer muhtar09 Kasım 2014 10:25

    sesbonbası olur bunların ortaklığından