E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye Dubai tipi proje---

Türkiye'ye Dubai tipi proje

Türkiye'ye Dubai tipi proje
24 Mayıs 2015 - 13:42 borsagundem.com

Sadece Dubai'de bir benzeri bulunan yat limanı, görseli ile büyük hayranlık uyandırdı.

Dubai'deki palmiyenin bir benzeri de Antalya'ya geliyor. Türkiye'de eşi olmayan proje ile Antalya önemli bir cazibe merkezine daha kavuşacak. Ulaştırma Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan'ın yeni projesi büyük ilgi çekti.

HAVADAN GÖRÜNÜŞÜ PORTAKAL TASARIMLI
Bakan Lütfi Elvan'ın Antalya için dev projeleri açıkladığı lansmanda ilk kez görücüye çıkan yat limanı Antalya'nın simgesi olan portakal şeklinde tasarlandı. İsmi de Altın Portakal olarak belirlendi. Hazırlanan tasarıma göre yat limanına havadan bakıldığında portakal tasarımı görülecek. Limanın kara ile bağlantısı sadece yoldan ibaret olacak.

1400 YAT BAĞLAMA KAPASİTESİ
Antalya Altın Portakal Yat Limanı için 1400'e yakın yat bağlama kapasitesi planlanıyor. Projenin Dubai'deki benzeri ile en önemli farkı ise üzerinde yerleşim alanı olmaması. Liman sadece yat bağlama alanı olarak kullanılacak, üzerinde yapılaşma olmayacak.

BAKANLIK BÜROKRATLARI YER TESPİTİ İÇİN SAHADA
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Antalya Muratpaşa açıklarında yapılması planlanan Altın Portakal Yat Limanı ve Lara bölgesinde planlanan kruvaziyer limanı için yer tespiti çalışmalarında bulundu. Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Dr.Özkan Poyraz, Deniz ve İçsular Genel Müdür Mehdi Gönülalçak ile Bölge Müdürü İlker Çelik' ten oluşan heyet tarafından yapılan çalışmaların yer belirleme, etüd ve fizibilite projelerine altlık oluşturacağı bildirildi. Heyet daha sonra Kaleiçindeki tekne işletmecilerinin sorunlarını dinledi.

YENİ KRUVAZİYER LİMANLARI
Altın Portakal Yat Limanı dışında Antalya için iki önemli projesi daha bulunan Lütfi Elvan, Lara ve Demre de inşa edilecek kruvaziyer limanları için de startı verdi. Daha önce Yat limanı Antalya için olmazsa olmazların başında geldiğini söyleyen Lütfi Elvan " 2 bin 750 yat bağlama kapasitemiz var. Antalya için yıldızı parlayan kente çok daha fazlası gerekli. Altın Portakal Yat Limanını yapacağız. Demre ve Lara'da kruvaziyer limanlarımızı yapacağız. Manavgat'ta başka bir yat limanı yapacağız. Serik'te Finike'de veya başka bir bölgede yat limanı ihtiyacı olursa onu da gerçekleştireceğiz" demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR.24 Mayıs 2015 23:03

    Kanal istanbul diyerek zatenmilleti kandırdılar bundan böyle ne söyleseler bizler için sadece söylenen yalanlardan başka birşey değildir.bir sağ görüşlü olarak sayın kılıçtaroğlunun vermiş olduğu proja hakikaten uzun zamanlı gerşek bir proje olduğu milletçe tespit edilmiştir.şimdi akp nederse desin biz milleçe artık inanmıyoruz.zamanında EVET oylarını bizlerden alırken sizler dedinizmiki bizlere ilerde KÜRT AÇILIMI yapacağız bunuda çıkartan erdoğandır artık onun olduğu partiyi dahi anmak istemiyoruz.biz üyelerinişzden bu sene oy beklemeyin telefonlarımızada mesajlar çekerek bizlerden MEDET UMMAYIN. ne ektiyseniz onun celbinide sandıkta bulacaksınız boşuna ata sözü dememişler EDEN BULUR diye.

  • ANTAYALI 24 Mayıs 2015 23:01

    KANAL İSTANBUL FIS OLDU BU PRODE FIS ANTALYALI BUNU YEMEZZZZZ..

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM24 Mayıs 2015 20:06

    ARMUT ŞEKLİNDE YAPILSIN

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM24 Mayıs 2015 20:06

    ARMUT ŞEKİLNDE YAPILSIN

  • xyz24 Mayıs 2015 18:00

    pislik içinde yaşamaya mahkumsun antalya

  • Cazibe merkezi olmasın24 Mayıs 2015 17:08

    Havadan bakınca portakal görünümlü olacakmış ta, cazibe merkezi olacakmış ta, -mış -mış ta -mış -mış geçin bunları ya, karşınızda cahil insanlar yok, Antalya turizm cenneti olmaktan çıkıp, giderek betonlaşan bir mega yerleşim kenti haline geldi, betonlaşmış bir Antalya'ya turist gelir mi?

  • Antalya bitti24 Mayıs 2015 16:56

    Yazık çok yazık, yıllar önce yapılan imar değişiklikleriyle Antalya'nın doğal mirası olan Falezlerin üzerine dikilen yüksek apartmanlar yüzünden her yer betonlaştı, yapılan onlarca AVM ile trafik yoğunluğu ve gürültü kirliliği artarken şimdi de gözlerini halkın ücretsiz denize girdiği Lara sahiline gözlerini diktiler.

  • Antalya'lı24 Mayıs 2015 16:40

    Üç beş kişi bu işten rant sağlayacak diye güzelim Lara sahilini katledecekler. Antalya'lı gemilerin pislettiği Lara sahilinden denize giremeyecek. Aklı başında hiçbir Antalya'lı Lara'ya kruvaziye liman yapılmasını istemez. Kuşadası'nın hali ortada, esnaf kan ağlıyor,oteller kelepir fiyata satılığa çıkmış. Bu iş AKP'ye Antalya'da büyük oy kaybettirir.

  • YILMAZ24 Mayıs 2015 16:11

    Dubainin parası petrolden geliyor oraya giden dolarları bu yolla geri alıyorlar bize bi yerden para gelmiyor borç yiyen keseinden yer..

  • Selam Söyleoyağre24 Mayıs 2015 14:55

    indra-gandri olayları haaa....

  • Kaan KILIÇ24 Mayıs 2015 14:02

    benzer bir proje İzmir'e de yapılamaz mı acaba?