E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Türkiye'nin hedefi IŞİD değil Kürtler"---

"Türkiye'nin hedefi IŞİD değil Kürtler"

Türkiye'nin hedefi IŞİD değil Kürtler
09 Şubat 2016 - 22:31 borsagundem.com

Kürt hareketi uzmanı Jordi Tejel, Türkiye ve Suriye arasında yaşanan YPG gerilimini değerlendirdi

Kürt hareketi uzmanı Jordi Tejel, Türkiye ve Suriye arasında yaşanan YPG gerilimini değerlendirerek Türkiye'nin Suriye'deki ana hedefinin en başından beri Kürtler olduğunu söyledi.

Suriye'de PYD'ye destek veren ABD'nin aynı zamanda da Türkiye'nin IŞİD karşıtı koalisyonda daha çok sorumluluk almasını beklediğini ifade eden Tejel, "Türkiye, ABD'nin seçim yapma zamanının geldiğini düşünüyor" dedi.

'TÜRK HÜKÜMETİ IŞİD'İ DESTEKLİYOR'
"En başından beri Türkiye'nin Suriye'deki ana hedefi IŞİD değil PYD'ydi" diyen İngiliz uzman, Türk hükümetinin IŞİD'e doğrudan ya da dolaylı yoldan destek verdiğini de savundu.

'PYD'Yİ GÖRÜŞMELERDEN UZAK TUTMAYA ÇALIŞACAKLAR'
Son iki ayda, Türk güvenlik güçleri ve PKK arasındaki çatışmaların arttığını da hatırlayan Tejel, "Türkiye şu anda bir dönüm noktasında. PYD'nin Cenevre'de masaya oturmasını istemediler. Şimdilik, ABD'yle işbirliğine devam edeceklerini, aynı zamanda da PYD'yi barış görüşmelerinden uzak tutmaya çalışacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)