E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Rusya'ya misilleme planı ---

Türkiye'den Rusya'ya misilleme planı

Türkiye'den Rusya'ya misilleme planı
28 Kasım 2015 - 11:54 borsagundem.com

Rusya’dan gelen TIR’lar ve konteynerler, liman ve sınır kapılarındaki gümrüklerde bekletilecek, sivil havacılık alanında tedbir alınacak.

Türkiye, Rusya’nın, Türk mallarına ve TIR’larına yönelik engellemelerine karşı “misilleme” hazırlığı başlattı. İlgili bakanlıklar, Rusya’daki mevkidaşları ile irtibat kurarak Türkiye’ye yönelik uygulamanın nedenini sordu. Rus yetkililer, Türkiye’ye yönelik bir yaptırımın söz konusu olmadığını ve işlemlerin usulüne göre yürüdüğünü savundu. Görüşmelerde diplomatik bir dil kullanan Rus tarafı, gümrüklerdeki yavaşlatma ve engellemeleri kabul etmedi. Rusya’nın tutumunun devam etmesi halinde, misilleme yapılacak.

İŞTE O PLAN

-Rusya’dan gelen TIR’lar ve konteynerler, liman ve sınır kapılarındaki gümrüklerde bekletilecek.
-Rus ürünleri, kırmızı hatta alınarak tam sayım yapılacak. Rusya’nın Türkiye üzerinden transit olarak kullandığı güzergâhlarda da yavaşlatmalara gidilecek.
-Türkiye’ye giriş yapan Rus işadamlarına dönüş bileti ile otel rezervasyonu sorulacak.
-Sivil havacılık alanında da tedbir alınacak. Mevcutların dışındaki uçuş talepleri bekletilecek. (Deniz Çiçek - Habertürk)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dise dis28 Kasım 2015 18:51

    aferin bize. eski ezik turkiye yok. herkes ayagini denk alsin.

  • kendimizi kandırmayalım28 Kasım 2015 17:17

    rusya bize doğalgazdan başka neredeyse bir şey satmıyor ki? eğer misilleme yapacaksak doğalgaz alımını keselim!! cezalandıralım onları :)) ayrıca suriye konusunda ve dış politkada durum kötüleşiyor, herkesle düşman olduk!!

  • don karleone28 Kasım 2015 13:35

    RUSLAR BİZE PETROLÜN VE DOĞAL GAZIN DIŞINDA BİR ŞEY SATMIYOR Kİ BİRDE , BU TEDBİRLERİN BİZE ZARARI OLUR SADECE BEN HİÇ BİR MAĞAZADA RUS MALI SATILDIĞINI GÖRMEDİM

  • ronın28 Kasım 2015 13:33

    almanya stalingrat'ta savası kaybetti.bir savaş tüm dünyayı kaosa sürükler.her şey kuralına hukuka göre yapılsa idi ne suriye karışrdı ne uçak düşerdi...12 yıldır ülkeyi yöneten bir parttinin artık daha çok huzur partisi olması gerekirdi olgunlaşma bakımından fakat huzursuzluk büyük....

  • rusya28 Kasım 2015 12:23

    büyük tuzağa düşüyor abd bu zamana kadar suriye ye müdahale etmedi,bekledi.Sonra daeş çıktı ortaya rusya suriye ye müdahale ile oltaya geldi.İlk başta Türkiye ile Rusya yı çarpıştırıp sonra abd ve avrupada dahil olup rusyayı paylaşacaklar.Kaynaklar zengin ülke geniş işlenmemiş fazla.

  • DC28 Kasım 2015 12:23

    biz yine merhametliyiz rusya daha fazlasını yapıyor hatta durumu abartarak iş adamlarını gözaltına alıyor mahkemeye çıkarıyor para cezası veriyor kamplarda hapis cezası veriyor aşşağılık herifler

  • emin güney28 Kasım 2015 12:22

    algı operasyonu, palavra haber, rusun önüne yatıyorlar, alışıklar...iran'lı sahtekarın pardon büyük işadamının da önüne yatıyorlardı...