E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Gazze için flaş hamle---

Türkiye'den Gazze için flaş hamle

Türkiye'den Gazze için flaş hamle
06 Ağustos 2014 - 18:48 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze'ye insani yardım ulaştırılması için İsrail ve Mısır ile temasta olduklarını açıkladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze'ye insani yardım ulaştırılması ve binlerce yaralı Filistinli'nin Türkiye'ye getirilmesini sağlayacak bir hava sahası koridoru açılması için İsrail ve Mısır'la görüşme halinde olunduğunu açıkladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Davutoğlu, "Dün Filistin Devlet Başkanı (Mahmud) Abbas'la görüştüm. Binlerce yaralıyı getirmek istiyoruz. Acil tıbbi tedaviye ihtiyaçları var ve biz hali hazırda onlar için hastanelerde yer ayarladık" dedi.

Davutoğlu, "İnsani yardım ulaştırmak için bir hava köprüsü kurulması için hem Mısır hem de İsrail'e görüşüyoruz... İzin verilirse, hava ambulanslarımız bu yolcuları taşıyacak" ifadesini kullandı.

IRAKLI KÜRTLERE İNSANİ YARDIM
Davutoğlu röportajda Irak konusuna da değindi. Irak’ın Kürt bölgesinde yaşanan çatışmalardan etkilenen halka insani yardımda bulunulacağının da altını çizen Davutoğlu, “Bölgeye 200’den fazla kamyonla binlerce çadır gönderdik. Buraya insani yardımlarımız da olacak çünkü Barzani’nin bana aktardığına göre Kürt bölgesinde 1.5 milyon göç etmek zorunda kalan insan var” dedi.
Türkiye’nin sınırları etrafında dengeyi korumak adına gerekli bütün önlemleri alacağını belirten Davutoğlu, “Bölgedeki karışıklık tüm bölgedeki dengeleri tehdit ediyor, sadece Türkiye’yi değil herkesi” dedi.

Davutoğlu, süre gelen çatışmalar nedeniyle güvenlik endişesinin arttığı Libya’nın başkenti Trablus’taki Türk Büyükelçiliği’nin faaliyetlerinin askıya alındığını da açıkladı. İki hafta önce Dışişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlara ülkeyi terk etmeleri konusunda uyarı yapılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş06 Ağustos 2014 21:05

    baharcı hiç güleceğim yoktu iyi güldürdün akşam akşam insanı.O değilde ben merak ediyorum bunlar acaba kendi söylediklerine kendileride inanıyormu?Bence inanıyorlarsa gerçekten sorunları büyük demektir...

  • baharcı06 Ağustos 2014 19:19

    onu bırak da afrikaya ne zaman bahar getireceksiniz daha sonra pasifik, okyanusya herkes sizden baharı getirmenizi bekliyor staretejik derinlik çok sığlaştı son zamanlarda