E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Türkiye koalisyona dahildir"---

"Türkiye koalisyona dahildir"

Türkiye koalisyona dahildir
30 Mart 2015 - 21:03 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin DAEŞ'le savaşan koalisyona dahil olduğunu söyledi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin DAEŞ'le ve aşırılıkla savaşta önemli rol oynadığını söyledi.

Avrupa Parlamentosu'da dışişleri ve güvenlik komisyonlarının ortak toplantısında konuşan Stoltenberg, "Suriye ve Irak'taki krizden en fazla etkilenen müttefikimiz Türkiye'dir. Yüzbinlerce sığınmacı almıştır. Türkiye DAEŞ'le savaşan koalisyona dahildir ve DAEŞ'le savaşacak askerlerin eğitimine katkı yapmaktadır. Türkiye DAEŞ'le ve aşırılıkla savaşta önemli rol oynuyor" dedi.

NATO ve AB arasında işbirliğinin her zaman önemli olduğunu belirten Stoltenberg, "Güvenlik bağlamında temel değişiklikler gördüğümüz bir dönemde işbirliğimizi geliştirmemizin bilhassa önemli olduğunu düşünüyorum. Yeni tehditler ve meydan okumalar görüyoruz ve bunların Ukrayna'daki saldırgan eylemlerin sorumlusu olan daha iddialı Rusya'nın davranışlarının sonucu olarak doğudan, Ortadoğu ve Afrika'da çalkantı ve barbarca şiddet ve sınırlarımız yakınlarında DAEŞ'in terörist faaliyetleri nedeniyle güneyden geldiğini görüyoruz" ifadesini kullandı.

NATO ve AB'nin savunma yatırımlarında ve yeni tehditlere karşı direnç inşasında ortak çalışabileceğini kaydeden Stoltenberg, işbirliğinin "tekrarlayıcı değil tamamlayıcı" alanlarda olması gerektiğini vurgulayarak AB ordusu fikrine karşı çıktı.

Stoltenberg, bu aşamada Rusya'dan NATO üyelerine "yakın ve belirgin bir tehdit görmediğini" ve bunun ittifakın caydırıcılığıyla alakalı olduğunu söyledi.

Jens Stoltenberg, AB üyelerine mevcut güvenlik tehditlerini göz önünde bulundurarak bütçeden savunmaya ayırdıkları payları artırmaları çağrısında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)