E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye güneşe 50 milyon euro yatıracak---

Türkiye güneşe 50 milyon euro yatıracak

Türkiye güneşe 50 milyon euro yatıracak
26 Temmuz 2014 - 04:26 borsagundem.com

GENSED Yönetim Kurulu Başkanı Erkan, yıl sonuna kadar güneşte kurulu gücün 50 megavata çıkacağını ve yatırımın 50 milyon euro'yu bulacağını söyledi

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Erkan, lisanssız elektrik üretiminde güneşin payının önümüzdeki süreçte giderek artacağını belirterek, “Yıl sonuna kadar güneşte kurulu güç 50 megavata çıkacak ve yatırım miktarı çok rahat 50 milyon euro’yu bulacak” dedi.

Güneş enerjisi yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan GENSED Başkanı Erkan, “1 megavatlık lisanssız güneş enerjisi santrali için tüm masraflar göz önüne alındığında yaklaşık 1 milyon Euro gibi bir yatırım yapılıyor. Bu da yıl sonuna kadar Türkiye’nin güneşte 50 milyon Euro’luk yatırım yapılacağı anlamına geliyor” diye konuştu.

100 MEGAVAT GÜÇ

Şu an mevcut kapasitenin iki katına yakın güneş enerjisi santrali (GES) yatırımının da kurulum aşamasında bulunduğunu anlatan Erkan, 2015 için 100 megavatlık ilave bir  kurulu gücün sisteme dahil olmasını beklediklerini söyledi. Önümüzdeki dönemde lisanslı elektrik üretiminde güneş enerjisinin hızlı bir ivme yakalayacağını da belirten Erkan, GES’lerde maliyetin kısmen daha az olduğunu söyleyerek, “1 megavat lisanslı güneş enerjisi santralinin yatırım maliyeti ise yaklaşık 900 bin Euro’yu buluyor” dedi. Erkan,” Bugün ülkede lisanslı üretim söz konusu değil ama lisanslı üretimin 2015 yılı  sonlarına  doğru hayat geçeceği düşünüyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)