E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ‘global KOBİ üssü’ oldu---

Türkiye ‘global KOBİ üssü’ oldu

Türkiye ‘global KOBİ üssü’ oldu
24 Mayıs 2015 - 08:09 borsagundem.com

Dünya KOBİ Forumu Vakfı’nın merkezi, dün İstanbul’da açıldı. Yeni merkezle KOBİ’lerin sorunları küresel ölçekte yakından takip edilecek

KOBİ’lerle büyük şirketleri buluşturacak küresel ölçekli ilk adım İstanbul’da atıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ICC (Milletlerarası Ticaret Odası) ve WCF’nin (Dünya Odalar Federasyonu) katkılarıyla kurulan Dünya KOBİ Forumu Vakfı’nın merkezi dün İstanbul’da açıldı.
Açılışa katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, tüm uluslararası platformlarda sandalye alma ve kadın girişimcilere özel önem verme tavsiyelerinde bulundu.
Babacan, forumun sadece G20 bünyesinde değil, bütün uluslararası platformlarda KOBİ’lerin sesini duyuracak bir yapı olduğunu söyledi.
Dünya ekonomisinin büyük şirketlerden ibaret olmadığını belirten Babacan, bugün teknolojideki en büyük firmaların 10-15 sene önce küçük KOBİ’ler olarak yola çıktığını hatırlatarak, ‘tohumların sağlam ekilmesi ve iyi bakılması’ halinde başarının geleceğini anlattı.
Başbakan Yardımcısı Babacan, Dünya KOBİ Forumu’nun bundan sonra, amacı ile ilgili her türlü platformda sandalye kazanması gerektiğini belirtti.
Babacan, özellikle kadın girişimciler konusuna önem verilmesini isteyerek, “Kadın girişimcilere mutlaka özel bir ilgi gerekir. En ileri ekonomilerde bile özel ilgi ve desteğe ihtiyaç var. Dünya KOBİ Forumu’nun bu konuya ayrı önem vermesini istiyorum” dedi.

‘Entegrasyon, finansman’
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise konuşmasında Dünya KOBİ Forumu’nun KOBİ’lerin küresel çapta gücünü artırmak için misyon üstleneceğini kaydetti. Farklı ülkelerden KOBİ’lerin en önemli sorunlarının küresel ticaret sistemine entegre olamamaları ve finansman erişimi olarak gösteren Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
“Bu oluşumu KOBİ’lerin modern işletme tekniklerine ve teknolojiye erişimini kolaylaştıracak başarılı bir kuruma dönüştürmemiz gerekiyor. Bunu bir inşa süreci gibi düşünürsek, temelden başlayarak tuğla tuğla bu kurumu inşa edeceğiz. Temeli sağlam tutacağız ki Türkiye’nin G20 ve B20 dönem başkanlıklarını 10 yıllarca hafızalarda tutacak başarılı bir kurum ortaya çıksın. Bugünden sonra KOBİ’lerin küresel değer zincirlerine daha kolay intibak ederek, operasyonlarını genişletmelerine imkan verecek yeni bir küresel kurumun doğumunu kutluyoruz.” dedi.

KOBİ Forumu ne yapacak?
Rifat Hisarcıklıoğlu Dünya KOBİ Forumu’nun, ilk olarak dünya çapında politika belirlenen platformlarda KOBİ’lerin görüşlerini dile getireceklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “İkinci faaliyet alanımız teknik yardım olacak. Dünyada artık neredeyse her ülke KOBİ’leri geliştirmeye yönelik politikalar uyguluyor. Bu politikaların hangileri iyidir, hangileri örnek alınabilir, hangileri geliştirilebilir, bunu anlatan bir platform yok. Dünya KOBİ Forumu, KOBİ’leri desteklemek isteyip bunla ilgili bilgi arayan ülkelere yardımcı olacak. Üçüncü faaliyet alanımız ise gelişen bilgi işlem teknolojilerinin KOBİ’ler için kullanımı olacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)