E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkeş MHP'ye geri mi dönecek---

Türkeş MHP'ye geri mi dönecek

Türkeş MHP'ye geri mi dönecek
06 Ekim 2015 - 23:44 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 'AK Parti, Tuğrul Türkeş için ara durak mıdır?' sorusuna yanıt verdi

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TRT Haber'de katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti tabanının kendisini benimseyip benimsemediği sorusu üzerine, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde 8 yıldır görev aldığına işaret eden Türkeş, "Avrupa Konseyi'nde milli takım gibi çalışıyoruz. Türkiye'nin meseleleri tartışılırken herkes bir parti gibi hareket ediyor. Benim aslında memnum olduğum bir konu, yurtiçi ve yurtdışında gittiğimiz her yerde parti tabanı büyük bir sevgiyle ve muhabbetle karşıladı. Saha çalışmalarında ve toplantılarda tabanın da benimsediğini ve sevgi gösterdiğini görüp, memnun oldum" yanıtını verdi.

"AK Parti, Tuğrul Türkeş için ara durak mıdır? Yeniden yuvasına döner mi? Yeniden partisine döner mi?" sorusuna Türkeş, "Seçim Hükümeti'nde görev aldığımda onaylayan, destekleyen MHP'deki arkadaşlarımın da kafasında bu soru var. Şu bir gerçek ki bugün AK Parti'nin dışında gerçek anlamda siyaset yapılacak bir yapı yok. Bunun nihai bir karar olduğunu düşünüyorum. Gelen zaman içindeki çalışmalarım ve tavrım neticesinde insanlarda pekişir" cevabını verdi.

Seçim Hükümeti'ndeki görevini kabul etmeden önce herhangi bir anlaşmanın içinde olmadığını yineleyen Başbakan Yardımcısı Türkeş, "Siyasette keskin çizgileri koymak çok zordur. Bundan 15 gün önce ben de AK Parti'li olacağımı bilmiyordum. 'Kişiyi nasıl bilirsin? kendim gibi' meselesi gibi, bizim eski mahalleden atış serbest, ağızlarına geleni söylüyorlar da onların bir ciddiyeti yok. Onlar herhalde 'Ben gitsem ne talep ederdim' diye düşünüp, öyle yapıyorlar yorumları" diye konuştu.

"MHP'nin bu kadar hukuksuz davranacağını düşünmedim" diyen Türkeş, "Ortada büyük bir hukuksuzluk var. Partiden böyle adam atılamaz, mümkün değil" dedi.

"Onlara hukuk da öğreteceğim"
Gazetecilerle sohbeti esnasında, "Benim tapulu arazime başkalarına gecekondu kondurmam" ifadesinin sorulması üzerine Başbakan Yardımcısı Türkeş, şunları kaydetti: "Hakkınızı muhafaza etmek her vatandaş açısından bir sorumluluktur. Oradaki bir şahıs ya da 3-5 kişi 'ben attım' diyerek sizin oradaki hakkınızı alamaz, almamalı. Bunun kavgasını yapıyordum. Ben istifa ederim, benim kişisel kararımdır. Nerede siyaset yapmak istediğime ben karar veririm. AK Parti'de siyaset yapmaya karar verdim, AK Parti'liyim, orada siyaset yaparım ama 'ben seni attım', sen beni atamazsın. Bunun Siyasi Partiler Kanunu, partinin tüzüğü var, bunların usulüne uygun davranman lazım.

Ben oradan atılmış adam şeklinde bulunmak istemiyorum, onun için bu iş temizlenecek. Orada yanlış yapanlar eğer yargılanmaları gerekiyorsa yargı önüne çıkacaklar. 'Ben avukatım' diyen adam hukuku çiğneyerek bana tebligat yapıyorsa, bunun aleyhinde benim her türlü hakkım saklıdır. Benim orayla, oranın tabanıyla hukukum, bağım ortadan kalkmaz. Ben 2011'deki kongrede 'Babamın partisi' dedim."

"İktidar olmayacağını bilirsen bol keseden vermek kolay"
"Kuzey Suriye meselesinde Türkiye'nin pozisyonunu koruması nasıl mümkün olacak?" sorusunu yanıtlayan Türkeş, Suriye meselesinin perde arkasındaki aktörlerin birer ikişer ortaya çıkmaya başladığını söyledi.

Batının bu konuda kararlılığını ve tavrını netleştirmesi gerektiğini belirten Türkeş, "Buradaki mesele, şahsi görüşüm, buradaki aksayan mesele Türkiye değil. Türkiye, bütün unsurları ile yapılması gerekeni biliyor, takip ediyor ve yapılması gereken de yapılacak ama biz NATO ülkesiyiz, NATO'ya söylüyoruz, NATO'da çok çeviriyorlar" dedi.

"7 Haziran'dan bugüne baktığınızda seçmen beklentilerinde değişenler ne?" sorusu üzerine Türkeş, seçmenin "Muhalefetin bol keseden verdiğini siz niye vadetmiyorsunuz?" diye sorduğunu aktardı. Türkeş, "İktidar olmayacağını bilirsen bol keseden vermek kolay ama seçimden sonra da iktidar olduğunu bilirsen o kadar bol keseden atamıyorsun. Söylersin ama ondan sonra yapamazsan vatandaş yakana yapışır" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)