E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk çelik sanayisine ABD darbesi---

Türk çelik sanayisine ABD darbesi

Türk çelik sanayisine ABD darbesi
02 Eylül 2015 - 11:40 borsagundem.com

ABD, Türkiye dahil 7 ülkeden ithal edilen yassı çelik hakkında damping incelemesi başlattı.

    ABD Ticaret Bakanlığı, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu yedi ülkeden ABD'ye ithal edilen düz sıcak rulo çelik hakkında damping incelemesi başlattı.
    ABD Ticaret Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin yanında, Avustralya, Japonya, Hollanda, İngiltere ve Güney Kore'den ithal ürünler damping incelemesine alındı. Bu çerçevede, Türkiye'de üretilen ürünlere sübvansiyon uygulanıp uygulanmadığı da değerlendirilecek.
    Açıklamada ayrıca, Türkiye için damping marjının yüzde 96.77 ile yüzde 197.41 aralığında belirlendiği belirtildi. Açıklamaya göre hakkında inceleme başlatılan ürünlerden Türkiye orijinli olanların maddi değeri 218.4 milyon dolardı.
    ABD Ticaret Bakanlığı'nın soruşturma başlatmasına neden olan ve bu ürünlerin değerinin altında satıldığı ve adil olmayan devlet desteklerinden yararlandığı yönünde şikayet ABD'li AK Steel Corp, ArcelorMittal USA, Nucor Corp , U.S. Steel Corp, SSAB Enterprises  and Steel Dynamics Inc tarafından yapıldı.   
    ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, 2014 Ağustos ayında Türkiye'den yapılan çelik boru ithalatına anti-damping vergisi getirilmesine karar verdi. Komisyonun kararıyla, ABD Ticaret Bakanlığı'na yuvarlak çelik boru ürünlerinde gümrük vergisini yüzde 118'e kadar yükseltme yetkisini verildi.
    Amerikalı çelik şirketleri petrol ve doğalgaz sektöründe kullanılan çelik borularda ithalatın çok yükselmesi üzerine 2013 yılında şikayette bulunmuşlardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yiğit02 Eylül 2015 11:51

    bizim hükümet bürokrasi uyuyor sizde gedeolu soya ve mısırı almayın diğer ürünleride almayın bizim çiftçiyi yok ediyorsunuz ABD yi zengin ediyorsunuz gaflettesiniz