E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTurizme uçak başı 6 bin dolar yakıt desteği---

Turizme uçak başı 6 bin dolar yakıt desteği

Turizme uçak başı 6 bin dolar yakıt desteği
13 Şubat 2016 - 06:18 borsagundem.com

2015’te Rusya, BDT ve İran’dan gelen uçaklara verilen 6 bin dolarlık teşvik artık tüm ülkelerden gelen uçaklara verilecek

Türkiye’nin sınır ihlali yapan Rus savaş uçağını düşürmesinden sonra Rusya’nın Türkiye’de tatil yapmaya yasaklaması ve Sultanahmet saldırısından sonra da Alman vatandaşlarının Türkiye’de tatilden kaçınması üzerine Bakanlar Kurulu, turist getiren acentalara verilen 6 bin dolarlık teşviğin kapsamını genişletti. 2015’te Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu ve İran’dan turist getiren acentalara verilen teşvik, bu yıl bütün dünya ülkelerinden gelen turistleri kapsayacak.

Yurtdışından turist getiren seyahat acentalarına verilen 6 bin dolar yakıt desteğinin kapsamının genişletilmesi, Bakanlar Kurulu Kararı ile Resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 1 Nisan-31 Mayıs 2016 arasında yurtdışından turist getiren seyahat acentalarına, uçak başına 6 bin dolarlık yakıt desteği verilecek. Geçen sene 13 ülkeden turist getiren acentalar için uygulanan destek, bu yıl dünyanın bütün ülkelerinden gelecek uçakları kapsayacak. 2015’te İzmir, Alanya-Gazipaşa, Antalya, Milas-Bodrum, Muğla-Dalaman olarak açıklanan havalimanlarına Zafer Havalimanı da eklendi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“2015’te; Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan ve Ukrayna’dan, Alanya-Gazipaşa, Antalya, Muğla-Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes havaalanlarına tarifesiz (charter) turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentalarına, Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu’ndan uçak başına 6 bin ABD Doları destek verilmesi kararlaştırılmıştı. Son günlerde ülkemiz ve Rusya arasında yaşanan gerginlik sonrası Rusya tarafından alınan kararların ülkemiz turizmine etkileri ve alınacak tedbirleri sektör temsilcileriyle değerlendirdik. Toplantıların ardından kısa bir sürede ‘acil eylem planı’ oluşturduk. Konuyu önce Bakanlar Kurulu’nda, ardından Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda görüştük” dedi.

Tüm ülkeleri kapsıyor

Bu kapsamda uygulamayı sadece 13 ülke ile sınırlı olmaktan çıkarıp dünyanın bütün ülkelerini kapsayacak şekilde genişlettiklerini söyleyen Ünal, “Ayrıca söz konusu beş havalimanına Kütahya Zafer havalimanını da ekledik. Bu kararla ülke sınırlaması olmadan, Alanya-Gazipaşa, Antalya, Muğla Dalaman ve Muğla Milas-Bodrum’a inecek tarifeli ve tarifesiz tüm uçaklar, İzmir Adnan Menderes ve Kütahya Zafer havalimanlarına ise tarifesiz inecek her uçak için turist getiren seyahat acentasına 6 bin dolar yakıt desteği sağlayacağız. Bakanlar Kurulu kararımız bugun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sektörümüze hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)