E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump sonunda partisini de isyan ettirdi---

Trump sonunda partisini de isyan ettirdi

Trump sonunda partisini de isyan ettirdi
07 Temmuz 2015 - 01:43 borsagundem.com

ABD'de 2016'daki başkan seçimi için Cumhuriyetçi Parti'deki adaylık yarışına katılan iş adamı Donald Trump'ın sözlerine partisi de tepki gösterdi

ABD'de 2016'daki başkan seçimi için Cumhuriyetçi Parti'deki adaylık yarışına katıldığını açıklayan iş adamı Donald Trump'ın adaylık konuşmasında yasadışı şekilde sınırdan ABD'ye geçen Meksikalılarla ilgili ifadelerine partisinden siyasetçiler de tepki gösterdi.

Cumhuriyetçi Parti yönetiminden yapılan açıklamada, Trump'ın sözlerinin partiye zarar verdiği ve partinin değerleriyle bağdaşmadığı belirtildi. 

Partinin bazı başkan aday adayları da ifadelerinden dolayı Trump'ı eleştiren açıklamalarda bulundu.

Partinin başkan aday adaylarından eski Florida Valisi Jeb Bush, Trump'ın Meksikalı göçmenlerle ilgili bakışını anlayışla karşılamadığını ifade ederek, sözleri "olağanüstü çirkin" bulduğunu söyledi.

Teksas eski Valisi Rick Perry Trump'ın sözlerinden rahatsız olduğunu vurgularken, aynı partiden başkanlık yarışına katılan Florida Senatörü Marco Rubio, Trump'ın açıklamaları için, "sadece saldırgan ve yanlış değil, aynı zamanda bölücü" ifadesini kullandı.

Aday adaylarından Teksas Senatörü Ted Cruz ise Trump'un önemli bir soruna değindiğini ifade ederek, "Trump, benim konuşmadığım bir şekilde, renkli bir yolla yasa dışı göçmenlik sorununu gündeme getirdi, medyanın oyununa gelerek bir cumhuriyetçiye taş atıp saldırmayacağım" dedi.

New York ve NASCAR'ın tepkisi 

 Demokrat Partili New York Belediye Başkanı Bill de Blasio New York şehrinin Trump'la olan tüm kontratlarının gözden geçirileceğini bildirirken, Kuzey Amerika'ya özgü motor sporları yarışı NASCAR, ödül törenlerinin artık Miami'deki Trump National Doral Resort'ta yapılmayacağını açıkladı.

Trump'a ilk tepki verenlerden kuruluşlardan biri NBC Universal olmuştu. Trump'la birlikte Miss Universe ve Miss USA programlarını yayınlayan NBC televizyonu yaptığı açıklamada, bu programları yayından kaldırdığını duyurarak onunla çalışmayacağını belirtmişti. Ardından ABD'li mağaza zinciri Macy's de Trump markalı ürünlerin satışını yapmayacaklarını duyurmuştu.

Trump, ABD 2016 başkanlık yarışına katıldığını açıkladığı konuşmasında, yasa dışı göçmenliği nasıl kontrol edeceğini anlatırken, Meksika'nın ABD'ye "tecavüzcü, uyuşturucu satıcısı ve suçlular gönderdiğini" ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)