E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTotal'in CEO'sunun ölümünde büyük skandal---

Total'in CEO'sunun ölümünde büyük skandal

Total'in CEO'sunun ölümünde büyük skandal
21 Ekim 2014 - 23:37 borsagundem.com

Total’in CEO’su Christophe de Margerie'nin özel uçağı Moskova’dan Paris'e gitmek için havalanırken kar temizleme makinesi ile çarpıştı

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Vnukovo Uluslararası Havaalanı’nda Paris’e gitmek üzere özel uçağına binen Fransız petrol şirketi Total’in CEO’su Christophe de Margerie geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. Pazartesi gecesi gerçekleşen kazaya, uçağın havalanmak üzereyken pistte kar temizleme makinesine çarpmasının neden olduğu açıklandı. 63 yaşındaki de Margerie’nin yanı sıra üç kabin görevlisi kazada öldü. Ölenlerin hepsi Fransa vatandaşı. Kaza hakkındaki soruşturmayı yürüten Rus yetkililer, kar temizleme makinesinin sürücüsünün kaza sırasında sarhoş olduğunu açıkladı. Kazanın olduğu saatlerde görüş mesafesinin de 350 metre olduğu açıklandı. Fransa Başbakanı Manuel Valls, de Margerie için “Fransa Total’i dünya devi yapan olağanüstü bir işadamını kaybetti” dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Margerie'nin Fransa-Rusya ilişkilerinin geliştirilmesinde bulunduğu katkıyı övdü. 40 yıldır Total’de çalışan de Margerie, 2007’de 102 milyar Euro piyasa değeri olan Total’in CEO’su olmuştu. De Margerie, Ukrayna ile kriz yaşayan Rusya’nın enerji politikalarına verdiği destekle biliniyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)