E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTeröristbaşı Apo video ile halka seslenecek---

Teröristbaşı Apo video ile halka seslenecek

Teröristbaşı Apo video ile halka seslenecek
27 Ağustos 2014 - 07:06 borsagundem.com

Teröristbaşı müebbet mahkumu Abdullah Öcalan, 15 yıl sonra ilk kez video banda alınıp halka mesajları iletilecek

Çözüm sürecinde Hükümetin yol haritasının açıklanacağı kritik Eylül ayı yaklaşırken, görüşmelerde Öcalan’ın bir video kaydıyla mesaj göndermesi üzerinde anlaşmaya varıldı. Öcalan'ın Şubat ayında çıkan fotoğraflarından sonra 15 yıl sonra ilk kez video görüntüleri yayınlanacak.

Hükümetin çözüm sürecinde, Eylül ayında yol haritasını açıklamasıyla birlikte “diyalog sürecinin sona erip müzakere sürecinin” başlaması bekleniyor.

Bu süreçte bir yandan Abdullah Öcalan ile geniş heyetler arasında görüşmeler yapılacak, bir yandan da çözüm süreci daha somut verilerle tartışılmaya başlanacak.

İMRALI'DA VİDEO

Aynı dönemde bir ilk daha yaşanacak. İmralı Cezaevindeki Abdullah Öcalan, PKK’ya yönelik mesajını video kaydı ile verecek. Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre İmralı-HDP-Devlet üçgeninde yapılan görüşmelerde video ile mesaj gönderilmesi konusu da gündeme geldi. Ancak Öcalan’ın bu mesajı, nasıl bir zamanlamayla göndereceği konusunda henüz son karar verilmedi. Mesajın örgüte gönderildikten sonra kamuoyuna da ulaştırılması söz konusu olacak.

15 YIL SONRA İLK VİDEO OLACAK

1999 yılından bu yana İmralı Cezaevinde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın bu tarihten itibaren kamuoyuna yansıyan bir video kaydı olmadı. Cezaevine girdikten sonra son fotoğrafları ise BDP heyeti ile görüşmesinde çekilmiş ve Şubat ayında basına yansımıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • suat tosun27 Ağustos 2014 11:36

    yakindir bu adami cezaevinden cikarmalari.kamu oyundan cekiniyorlar.buna cozum ariyorlar.sinsice nasil yapariz diyorlardir eminim.

  • ekselanas00627 Ağustos 2014 09:00

    ve tekrar yazıyorum bu videodan sonra en az 2 ye katlar apo hayranlarını... size kesin garanti veriyorum...

  • ekselans00627 Ağustos 2014 08:59

    Hiç alakası yok benim dayında hapiste bırakın videoyu çakmak çıkaramıyoruz. şimdi nereden çıktı video...adına yapılmış ağır ceza yok örgüt kurmaktan yatıyor. örgüt kuranların çoğuda çıktı zaten.vekıl oldular. Apo da çıkacak vekil olacak siyaset yapacak.

  • eyyp197827 Ağustos 2014 08:55

    bırakın artık teröristbaşı demeyi adam 5,000,000 kürtün oylarıyla başa geldi en azından öçalan desenizde olur

  • bunu doğu halkına sorun27 Ağustos 2014 08:38

    TERÖRİST BAŞI VARSA BİRİ ONLARDA ..EVREN ÇİLLER YILMAZ VE AĞARDIR BUNU BÖYLE BİLİNE. EN İYİ TERÖRİST BAŞI DOĞU VE GÜNEYDOĞU HALKI BİLİYOR..............