E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTEİAŞ'dan '1.5 milyon TL' açıklaması---

TEİAŞ'dan '1.5 milyon TL' açıklaması

TEİAŞ'dan '1.5 milyon TL' açıklaması
14 Kasım 2014 - 19:43 borsagundem.com

Türkiye Elektrik İletim AŞ’den internet sitelerine siber saldırı olduğu ancak sistemde herhangi bilgi kaybının söz konusu olmadığı bildirildi.

Türkiye Elektrik İletim AŞ’den (TEİAŞ) yapılan açıklamada, kurumun internet sitesine siber saldırı meydana geldiği ve basında bu saldırı sonucunda "1,5 milyon liralık iletim sistemi kullanım bedeli borcunun silindiği" şeklinde bilgiler yer aldığı kaydedildi.

Sistemde kalıcı fatura silme şeklinde bir durumun söz konusu olmadığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sistem kullanım bedelleri, sistemimize aktarılırken fiziki olarak da faturalandırılmakta ve şirketlere gönderilmektedir. Bu faturaların aslı şirkette, bir nüshası da kurumumuzda mevcut bulunmaktadır. Silindiği iddia edilen borç, kurumumuz tarafından 27 Ekim 2014 tarihinde tahsil edilmiştir. TEİAŞ olarak sistem kullanım bedelini çimento fabrikaları, demir çelik fabrikaları, elektrik üretim şirketleri, elektrik dağıtım şirketleri gibi Türkiye elektrik sistemini kullanan kurumlardan almaktayız. Şu anda sistemimizde herhangi bir bilgi kaybı söz konusu değildir. Kuruluşumuz web sitesi de yayına devam etmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)